La Generalitat i la Universitat de València oferiran cursos i promouran recerques sobre transparència i bon govern

Guardar

TRANS_tranparencia_y_universitat_de_valencia
TRANS_tranparencia_y_universitat_de_valencia

La Generalitat i la Universitat de València oferiran cursos i promouran recerques sobre transparència, participació i bon govern. El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que "estem signant convenis de col·laboració amb totes les universitats públiques valencianes per promoure aquesta nova filosofia tan necessària, no només a nivell polític, sinó també en l'àmbit acadèmic".

El conseller ha realitzat aquestes declaracions després de la signatura del conveni de col·laboració en matèria de transparència amb el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo. Es tracta del tercer acord d'aquesta índole que subscriu la Generalitat amb les universitats públiques valencianes, després dels signats amb la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant.

Alcaraz ha posat l'accent en l'estreta col·laboració que existeix entre la Conselleria i la Universitat de València i ha recordat que "aquest és el segon acord que se signa amb la institució, després del que ja existeix de la Càtedra de Dret Foral".

El conveni subscrit avui entre la Generalitat i la Universitat de València s'orienta al desenvolupament d'activitats de formació dirigides a empleats públics, entitats locals i ciutadania en general en matèria de bon govern, participació i dades obertes, així com al disseny i implantació de programes de formació permanent per al personal universitari.

Al seu torn, estan previstes activitats de divulgació i sensibilització a través del desenvolupament de materials sobre metodologies participatives, accions conjuntes amb xarxes i associacions, organització d'exposicions i edició de publicacions. També es promourà la recerca social amb metodologies participatives orientada a l'optimització dels processos de governabilitat, participació ciutadana i bon govern.

Per la seva banda, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha agraït la "confiança institucional mostrada" i s'ha compromès "a treballar de forma conjunta amb la conselleria per difondre en l'àmbit acadèmic aquest nou coneixement".

Morcillo ha incidit en la importància de les accions que es van a engegar en matèria de formació, divulgatives o d'informació relacionades amb la transparència, responsabilitat social i participació ciutadana.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació finançarà les activitats incloses en el conveni amb un import màxim de 88.695,65 euros.

Activitats que contempla el conveni

Activitats de formació:- Congressos, jornades, seminaris i tallers en matèria de bon govern i participació, dirigides a professionals de l'administració pública, representats públics, organitzacions socials i ciutadania en general.- Col·laboració en el disseny i impartició de programes de formació permanent en matèries de bon govern, participació i dades obertes per a funcionaris, entitats locals i associacions.

Activitats de divulgació i sensibilització:

- Desenvolupament de suports documentals, tècnics, tecnològics i audiovisuals, sobre metodologies participatives, sota la llicència Creative Commons.- Articulació i desenvolupament d'accions conjuntes amb xarxes i organitzacions orientades a la promoció de la democràcia participativa.- Distinció de bones pràctiques en matèria de polítiques públiques orientades a aprofundir en la democràcia participativa i el bon govern.- Organització d'exposicions i promoció d'activitats culturals.- Publicacions sobre temes d'interès en l'àmbit del conveni.

Activitats de recerca i desenvolupament:

- Recerca social desenvolupada amb metodologies participatives, orientada a la identificació de millors processos de governabilitat, participació ciutadana i bon govern.- Recerca i desenvolupament en matèria de dades obertes.

A més es podran realitzar altres activitats que la Comissió mixta de Seguiment, encarregada de l'adequat desenvolupament del conveni, consideri d'interès sempre que s'ajusti a les disponibilitats econòmiques i a les finalitats del conveni.

Arxivat a:

Destacats