La Filmoteca torna a projectar 'El chico que robó un millón' a petició del públic

Guardar

El chico que robó un millón Filmoteca
El chico que robó un millón Filmoteca

La Filmoteca torna a projectar en sessió especial 'El chico que robó un millón' (1960), de Charles Crichton, el divendres 26, a les 22.30 hores, per a atendre les nombroses peticions rebudes per part del públic en aquests últims mesos sol·licitant la seua reposició.

El passat mes d'octubre, en el marc de Mostra Viva del Mediterrani i dins del cicle 'València, plató de cinema', La Filmoteca va programar dues projeccions de la comèdia britànica 'El chico que robó un millón', que van desbordar totes les previsions i van ser un èxit de públic. Per aquest motiu, s'han programat dues sessions més d'aquesta pel·lícula que va ser rodada íntegrament a València. Algunes de les seues localitzacions són la plaça de l'Ajuntament, la plaça de l'Arbre i les torres de Serrans, així com zones del barri de Marxalenes i Benimàmet. 'El chico que robó un millón' suposa un valuós testimoniatge de les característiques urbanes i socials de la ciutat de València al principi dels anys seixanta.

La pel·lícula explica la història d'un xiquet que treballa com a missatger en un banc de València i que pren prestat un milió de pessetes perquè el seu pare puga arreglar el seu taxi. A partir d'aqueix moment, serà perseguit per la policia i per un grup de delinqüents que també vol els diners. 'El chico que robó un millón' està dirigida per Charles Crichton, conegut per les comèdies que va filmar per als estudis Ealing, com ara 'Oro en barras' i 'Los apuros de un pequeño tren', però també per 'Un pez llamado Wanda', que va ser la seua última pel·lícula.

Destacats