La Filmoteca d'Estiu presenta 'Mustang' de Deniz Gamze Ergüven

Guardar

EDUC_16.08.21_mustang_poster
EDUC_16.08.21_mustang_poster

La Filmoteca d'Estiu presentarà hui, a les 22.30 hores, 'Mustang' (2015), de Deniz Gamze Ergüven i també es podrà tornar a veure's demà. Produïda per França i Turquia, 'Mustang' és l'opera cosina de la cineasta turca Deniz Gamze Ergüven (Ankara, 1978), que va estudiar en la prestigiosa Escola de Cine de París. Rodada en Inebolu, una regió turca a 600 quilòmetres al nord d'Istanbul, 'Mustang' denuncia la repressió que pateixen les jóvens turques, la vigència d'un ferri patriarcat i la islamització dels costums a Turquia.

Després de jugar a la platja innocentment amb uns xics l'últim dia de classe, cinc germanes òrfenes i adolescents són sotmeses a una brutal repressió per part del seu tio, que pretén cedir-les, una per una, en matrimonis concertats.

Guanyadora del premi Goya a la Millor Pel·lícula Europea, 'Mustang' es va estrenar en la secció Quinzena de Realitzadors del Festival de Cannes. Inspirada parcialment en les pròpies experiències de Deniz Gamze Ergüven, la pel·lícula es va estrenar amb polèmica a Turquia per les seues crítiques a la implacable moral conservadora i a la poderosa influència de la religió en la societat turca.

La programació de la Filmoteca d'Estiu s'engloba en un marc d'oferta cinematogràfica a l'aire lliure per a la ciutat de València amb el lema 'Estiu de Cinema', que conté també la programació de cine del MuVIM i de la Universitat de València per a aquest estiu, dins del pla 'Fes Cultura'.

La Filmoteca d'Estiu se celebra als jardins del Palau de la Música de València durant el mes d'agost, tots els dies de la setmana, excepte els dimecres. Les projeccions són en versió original amb subtítols i s'inicien a les 22.30 hores. El preu de l'entrada és de 3,50 euros. L'abonament per a deu sessions és de 25 euros.

Organitzada per l'Institut Valencià de Cultura, a través de l'IVAC, la celebració de la Filmoteca d'Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de diverses firmes i la participació de l'Aula de Cine de la Universitat de València en la programació.

Destacats