La Filmoteca d'Estiu presenta 'El clan', de Pablo Trapero

Guardar

el_clan
el_clan

La Filmoteca d'Estiu presenta hui, a les 22.30 hores, 'El clan' (2015), de Pablo Trapero.

Protagonitzada per Guillermo Francella, Peter Lanzani, Inés Popovich i Gastón Cocchiarale, 'El clan' està basada en una història real del cas policial del clan Puccio, que va commocionar la societat argentina al principi dels anys huitanta.

Després de l'aparent normalitat dels Puccio, s'oculta un sinistre clan dedicat al segrest i a l'assassinat. Arquimedes, el patriarca, lidera i planifica les operacions. Alejandro, el fill major, estrela d'un club de rugbi, se serveix de la seua popularitat per a no alçar sospites. Els altres membres de la família són còmplices en major o menor grau dels crims del clan i viuen dels beneficis obtinguts dels rescats que paguen els familiars dels segrestats.

Guanyadora del Premi Goya a la Millor Pel·lícula Iberoamericana, 'El clan' també va obtenir el premi al Millor Director en la Mostra de Venècia. Per la seua combinació de realisme, crítica social i espectacle cinematogràfic, 'El clan' és fins ara la pel·lícula argentina més vista de la història en el seu país. Va batre tots els rècords de taquilla nacionals, superant 'Relatos salvajes' (2014) i 'El secreto de sus ojos' (2009).

La programació de la Filmoteca d'Estiu s'engloba en un marc d'oferta cinematogràfica a l'aire lliure per a la ciutat de València amb el lema 'Estiu de Cinema', que conté també la programació de cine del MuVIM i de la Universitat de València per a aquest estiu, dins del pla 'Fes Cultura'.

La Filmoteca d'Estiu se celebra als jardins del Palau de la Música de València durant el mes d'agost, cada dia, excepte els dimecres. Les projeccions són en versió original amb subtítols i s'inicien a les 22.30 hores. El preu de l'entrada és de 3,50 euros. L'abonament per a deu sessions és de 25 euros. Organitzada per l'Institut Valencià de Cultura, a través de l'IVAC, la celebració de la Filmoteca d'Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de Gas Natural Cegas, la col·laboració de Cervesa Túria i la participació de l'Aula de Cine de la Universitat de València en la programació.

Arxivat a:

Destacats