La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia parla «En Veu Alta» sobre periodisme

El cicle s’inicia aquest proper dimarts amb la presentació de dos llibres que porten la rúbrica del periodista Francesc Martínez Sanchis

Guardar

en-veu-alta
en-veu-alta

La Biblioteca del Museu Valencià d‘Etnologia inicia aquest proper dimarts, 24 de gener, a les 19:00 hores, el seu cicle En Veu Alta a la Biblioteca 2017, amb la presentació de dos llibres que compten amb la rúbrica del periodista Francesc Martínez Sanchis.

D’una banda, es presentarà el volum «La revista Saó (1976 -1987): cristians i esquerrans nacionalistes». Unllibre fruit de la tesi doctoral que sota el  títol  La revista Saó (1976-1987): la construcció de la premsa democràtica valencianista i de la identitat valenciana progressista va defensar l’autor a la Universitat de València l’any 2013. En el mateix es repassa la història de la primera publicació de la democràcia escrita íntegrament en valencià. L’obra analitza la fundació i evolució de Saó en la seua primera època, els anys 1976-1987, així com els discursos ideològics i les lluites de la revista en els convulsos anys de la «Batalla de Valencia».

En segon lloc, també es presentarà «Premsa valencianista: repressió, resistència cultural i represa democràtica (1958-1987)». Aquest volum analitza el paper que jugaren les publicacions valencianistes en la construcció del discurs progressista al voltant de  la identitat valenciana. Es tracta d’una publicació que aborda la història del periodisme del valencianisme sorgit durant el franquisme, la Transició i els primers anys de l’autonomia. Recull un catàleg de 126 revistes representatives, assenyalant les idees i reivindicacions dels promotors d’aquestes publicacions i les seues principals aportacions en la història del periodisme valencià.

En l’acte també intervindrà Josep Lluís Gómez Mompart, catedràtic de Comunicació i Periodisme de la Universitat de València.

 

Francesc Martínez Sanchis

És periodista i historiador. Doctor en Comunicació i professor associat de Periodisme en la Universitat de València. Compta amb una dilatada experiència professional en diferents mitjans de comunicació. Així, ha treballat al diari Levante-EMV, Ràdio Nou, la Cadena Rato i l’edició valenciana d’El País. Ha coordinat, en diverses etapes, les revistes Sembra de la Federació Escola Valenciana, L’Esport Adaptat i Papers de l'Horta de la Fundació Horta Sud i els gabinets de premsa del Consell Metropolità de l’Horta, la Mancomunitat de l’Horta Sud i l’Ajuntament d’Aldaia, entre d’altres.
Destacats