L'OV i Pérez Floristán: concert núm. 4 Beethoven amb variants que no se solen interpretar

Dijous, 6 de febrer. 19.30 hores. Auditori de Les Arts

Guardar

3 -®Antonio del Junco
3 -®Antonio del Junco

Debuta en la programació del Palau de la Música i amb l’Orquestra de València el jove pianista Juan Pérez Floristán, guanyador del Primer Premi i del Premi del Públic en el Concurs de Piano de Santander “Paloma O’Shea” 2015 i del Primer Premi en el Concurs Steinway de Berlín en el mateix any. Interpretarà demà dijous en la Sala Auditori de Les Arts i amb la direcció de Ramón Tebar, el cèlebre Concert para piano núm. 4 de Ludwig van Beethoven, amb les –tal com explica l’autor de les notes al programa David Rodríguez Cerdán- “correccions últimes del manuscrit A82b atribuïdes a copistes del cercle beethovenià i, defeses pel musicòleg Barry Cooper per acostar-lo més a la visió original”, i que rarament es toquen.

Es tracta d’un programa emmarcat en el cicle “Beeth2020”, que recorre tota la Temporada del Palau, amb motiu del 250 aniversari del naixement del geni de Bonn. A més, entorn de l’obra i personalitat de Beethoven, s’estan programant obres de compositors coetanis i és per això que en el programa figura la “Ouverture en do major” de Marianne von Martínez, cantant, pianista i compositora vienesa, que va deixar més de dos-cents obres per a tots els gèneres musicals. La Simfonia núm. 8 de Beethoven tancarà el programa.

Juan Pérez Floristán ha debutat en alguns dels principals festivals i sales del món, com la Wigmore Hall de Londres, Herkulessaal de Munic, Filharmonia de Sant Petersburg, Béla Bartók Hall de Budapest, Laeiszhalle d’Hamburg, festivals com Ruhr Klavier Festival, Verbier, Santander i Granada i gires per Europa i Amèrica Llatina. El seu repertori inclou més de trenta concerts per a piano i orquestra i comprén des de Mozart fins a Prokófiev. Col·labora amb orquestres europees com la Filharmònica de la BBC i les Simfòniques de Sant Petersburg, Simfònica de Malmö… La llista de directors, solistes i grups de cambra amb què ha col·laborat inclou López Cobos, Mena, González, Soustrot, Viotti, Pedro Halffter, Ionita, Ferrández, Boisseau, Quartet Casals, Fine Arts Quartet, Henschel, Gómez Godoy, Barragán…

Arxivat a:

Destacats