L'Orquestra de València reprén els seus assajos al Palau de la Música

Guardar

OV reprén Assajos 3. Foto Live Music Valencia
OV reprén Assajos 3. Foto Live Music Valencia

L'Orquestra de València està reprenent des del passat dilluns els seus assajos col·lectius, després de la incorporació progressiva per seccions i de manera escalonada, que ha efectuat el seu professorat des del passat mes de maig. Les seccions de corda i percussió estan preparant a la Sala García Navarro del Palau de la Música de València, el primer dels sis programes dissenyats per ser enregistrats per a la seua posterior difusió. Esta activitat s'està desenvolupant observant totes les mesures de seguretat requerides per als músics i per al personal del Palau.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello,s’ha mostrat molt satisfeta per la tornada al treball col·lectiu dels músics i ha avançat que en el pròxim curs, l’Orquestra "tindrà una programació molt potent que agradarà molt a la ciutadania per la temàtica i per la presència de grans directors i, sobretot, de solistes i cantants internacionals molt volguts pels melòmans". D’esta manera, este primer programa que està assajant l’Orquestra amb el seu director musical i artístic, Ramón Tebar, porta per títol "Carmen sense paraules" i consta de la Suite «Carmen» de George Bizet i «Las bodas de Luis Alonso» de Gerónimo Giménez. Serà enregistrat el 26 de juny i posteriorment retransmés pel Canal de la Universitat de València el 3 de juliol, dins del Cicle «Serenates». "Un any més", ha afegit Tello, "estem presents en el festival estiuenc "Serenates", creant sinergies i col·laborant de nou amb la Universitat de València, la Diputació i l’IVM, amb l’ànim de seguir construinteixe projecte que liderem des del Palau de la Música i amb tanta il·lusió que és València Music City".

Per altra part, per a juliol s’han afegit dos actuacions més sense públic i per a ser enregistrades, en este cas amb el professorat de vent. En este sentit, Vicent Ros ha destacat que "volíem incorporar els instruments de vent a la dinàmica d’assajos, una vegada determinades les mesures de seguretat específiques per a este col·lectiu, i la seua delicada situació respecte a les altres seccions orquestrals". D’esta manera hi haurà un programa per a vent fusta i un altre per a vent metall i percussió, amb obres de Gounod, Richard Strauss, Copland, Poulenc o Dukas, entre altres.

Devolucions de manera presencial de l’import concerts suspesos

Així mateix, el dimarts 23 de juny a les 10.00 hores del matí, comença el període de devolucions de manera presencial a les Taquilles del Palau de la Música, dels concerts suspesos entre el 13 de març i el 23 de maig. Per a la devolució és necessari portar les entrades. Amb l'objectiu d'alleugerir les cues en tot el possible, no es tancarà al migdia, amb un nou horari de dimarts a divendres de 10.00 a 21.30 hores ininterrompudament i, els dissabtes de 10 a 14. Les taquilles romandran tancades dissabte a la vesprada, així com diumenge i dilluns tot el dia.

Destacats