L'obra «Món», guanyadora del Premi Senyera d'Arts Visuals 2020

Guardar

1210 Premis Senyera. Mundo
1210 Premis Senyera. Mundo

L'obra «Món», de la pintora valenciana Mª de Mar Sales Andrés, ha sigut triada pel jurat com a guanyadora del Premi Senyera d'Arts Visuals 2020. El guardó, dotat amb 12.000 euros, ha tingut un gran augment de participació, ja que s'han presentat 82 obres, un número al qual mai s'havia arribat en anteriors edicions.

La regidora de Cultura, Gloria Tello, ha destacat "l'alta qualitat de les propostes d'enguany, i l'augment del número d'elles. Per això a més de l'obra guanyadora, s'atorgaran cinc accèssits." A més, com a novetat, "enguany farem una exposició en el Museu de la Ciutat de les vint obres més valorades pel jurat". L'exposició es podrà visitar al Museu de la Ciutat des del dimarts 15 de desembre fins al diumenge 28 de febrer, en l'horari habitual del centre.

Les obres que han merescut cadascun els cinc accèssits ex aequo, sense remuneració econòmica, han sigut: «Sense títol (Triangulars en F120)», de Manuel Blázquez Palacios, «Flexia 19», de José Antonio Barreiro Díez, «(Ent-) Zauberung / Desencantament», d'Ana Císcar Cebriá, «Sense títol», de Rubén Tortosa Hortes i «Sense títol» de Fermín Jiménez Landa.

El jurat, compost per experts provinents del camp de l'art, la crítica artística i la universitat, ha ressaltat l'interés de la majoria de les obres presentades, així com el fet que es veuen representades moltes de les manifestacions de la creació contemporània, des de la pintura o l'escultura, al dibuix, les instal·lacions o el videoart.

Mary Sales és una artista i pintora valenciana. En 2004 es va doctorar per la Facultat de Belles arts de Sant Carles de València, en la qual ha col·laborat com a professora. Ha exposat a València en nombroses ocasions, així com a Madrid i en països com Grècia i els Estats Units. L'obra guanyadora del present certamen, té una doble visió figurativa i abstracta, i amb ella intenta expressar, des d'una perspectiva metafòrica, la relació sensorial i emocional amb el món al qual pertany.

Destacats