L'Institut Valencià de Cultura firma dos convenis de col·laboració amb la Federació de Societats Musicals per un import de 844.000 euros

Guardar

Convenio_Bandas_Musica_010
Convenio_Bandas_Musica_010

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha firmat amb el president de l'FSMCV un conveni de col·laboració per al suport i el funcionament i intercanvi de concerts entre les societats musicals de la mencionada federació durant l'exercici de 2016.

Per a la realització d'aquestes activitats, l'Institut Valencià de Cultura aportarà a l'FSMCV un total de 844.000 euros en concepte de subvenció nominativa, la quantitat econòmica més alta que l'IVC concedeix en aquests termes a una entitat.

L'FSMCV integra i coordina un moviment associatiu musical i cultural valencià format per més de 500 societats musicals, 40.000 músics aficionats i 60.000 alumnes.

La Federació de Societats Musicals compta amb agrupacions i escoles amb l'objectiu d'impulsar el seu creixement, diversificació i millora tant en la seua labor pedagògica com en la seua activitat sociocultural. A més, presta una especial atenció al creixement i normalització de les seues escoles de música, al perfeccionament del model de gestió dels seus associats i a la progressiva professionalització dels seus directius.

Segons el conseller Vicent Marzà, "Les agrupacions musicals valencianes són el moviment social i cultural més gran del nostre territori i una senya d'identitat inconfusible de les nostres comarques, per la qual cosa ens hem de sentir molt orgullosos i mostrar el nostre suport sempre amb totes les col·laboracions conjuntes que ja estan establides i d'aquelles que de segur sorgiran en el futur".

El president de l'FSMCV, Pedro Rodríguez, ha mostrat "el seu agraïment a la Conselleria per mantindre aquestes línies econòmiques i per la labor que està duent a terme en matèria musical i de col·laboració conjunta amb les escoles de música, en matèria d'inclusió social i en diferents projectes relacionats amb la formació en matèria musical, així com el fet de incloure la nostra federació en el Pla Estratègic Cultura 'Fes Cultura'".

L'objectiu dels concerts objecte d'aquest conveni és el de la promoció musical i interrelació entre les distintes societats musicals federades. L'FSMCV es compromet a dur a terme la coordinació i les actuacions necessàries per a l'adequada realització dels concerts.

Amb la firma de convenis com aquests i altres activitats com el recent acord amb la Berklee Valencia per als cursos de direcció d'orquestra i de composició i arranjaments per a banda, la Generalitat estableix un compromís amb la consolidació i el desenvolupament del teixit associatiu que representen les societats musicals presents en la pràctica totalitat dels municipis valencians i que constitueixen una manifestació cultural que és en l'actualitat un important motor cultural, educatiu, social i econòmic.

Arxivat a:

Destacats