L'exposició itinerant 'Exili Il·lustrat' de l'IVAJ estarà al març a Orpesa, Ondara, Carcaixent, Almàssera i Teresa de Cofrents

Consta de 36 il·lustracions de 36 personatges que van marxar a l'exili i acosta la problemàtica actual de les persones refugiades

Guardar

exili_il.lustrat2021
exili_il.lustrat2021

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa 'M'importa. Educació en Valors', ha programat l'exposició 'Exili Il·lustrat' durant el mes de març a Orpesa, Ondara, Carcaixent, Almàssera i Teresa de Cofrents.

Del 2 al 21 de març, l'exposició arriba a l'IES Torre del Rei d'Oropesa i, del 8 al 19 de març, a la Casa de Cultura d'Ondara. La programació continua del 22 al 26 de març en l'IES Arabista Ribera de Carcaixent i del 22 al 28 de març en el Centre Cultural de l'Associació de Veins i Veïnes d'Almàssera. Finalment, Exili Il·lustrat arribarà al Centre Sociocultural de Teresa de Cofrents del 30 de març al 4 d'abril.

La iniciativa 'Exili Il·lustrat' es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l'actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L'exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l'exili, entre els qui es troben Neus Catalá, Clara Campoamor, Alejandra Soler, Constància de la Mora, Dolors Ibarruri, Guillermina Medrano, Margarita Nelken, María Teresa León, Margarita Xirgu, Federica Montseny o Araceli González Carballo.

La mostra, amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals, presenta a rellevants personalitats obligades a marxar d'Espanya i a refugiar-se en altres països. 'Exili Il·lustrat' va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 dones i homes, la majoria persones anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

A més, través de la sèrie 'M'importa d'Educació en Valors', l'exposició s'acompanya amb guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l'actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a divulgar tant l'exposició 'Exili Il·lustrat'com la de 'Noemtoqueselwhatsapp' poden sol·licitar-ho telemàticament a través de la web del programa. La programació de l'exposició itinerant està condicionada per la situació provocada per la COVID-19 i les mesures sanitàries vigents.

Arxivat a:

Destacats