L’exposició educativa ‘Veig, Veig’ culmina a Requena el seu recorregut pels municipis valencians

Al voltant de 2.500 persones visiten l'exposició itinerant, que alerta sobre la xenofòbia i el racisme a través d'un circuit de jocs

Guardar

dsc_0112
dsc_0112

La diputada de Joventut, Igualtat i Esports, Isabel García, ha participat en la inauguració a Requena de l'exposició educativa ‘Veig, Veig’, de l’ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau, amb l'assistència de diversos representants del Consistori i de la delegada de l’ONGD a València, Trini Blanc.

Dirigida als centres educatius de Primària i Secundària i a les associacions juvenils, aquest treball itinerant tracta aspectes com la discriminació racista i xenòfoba, i s'ha concebut per a recórrer les comarques valencianes.

“El contingut i la forma en què es presenta temes com la xenofòbia i el racisme ajudaran al fet que els joves coneguen la realitat i, el més important, aprenguen a entendre-la i assimilar-la, perquè les diferències són el que més riquesa dóna a la nostra societat i les actituds discriminatòries són, moltes vegades, causa de desconeixement”, ha assegurat la diputada Isabel García.

‘Veig, Veig’, una iniciativa en la qual ha col·laborat l'àrea de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació de València, presenta un circuit de jocs a través dels quals els joves podran conèixer els prejudicis, la discriminació i les conductes d'assetjament, a més de reflexionar de forma col·lectiva sobre els estereotips i les actituds discriminatòries, racistes i xenòfobes.

Durant el viatge per l'exposició, els visitants poden “reflexionar de forma activa i participativa sobre la seua forma de veure el món per a aprendre que la seua visió no és l'única possible”, segons han traslladat des de l’ONGD. Acompanyats d'un passaport-quadern, els joves anoten les seues impressions, que després els serviran per a concloure el procés d'assimilació de les situacions i les seues actituds davant aquestes.

L'exposició es podrà visitar fins al pròxim 28 de febrer. Amb el seu pas per Requena, la mostra finalitza el recorregut per diferents municipis de la província, recorrent Mislata, Sagunt i Ontinyent, on ha sigut visitada per milers de persones.

Destacats