L'ETNO. Museu Valencià d'Etnologia posa en marxa novament el programa d'exposicions itinerants pels municipis

El programa d'exposicions oferta 12 exposicions itinerants pels municipis

Guardar

etnomuseu expo itinerante
etnomuseu expo itinerante

Un dels objectius de L'ETNO. Museu Valencià d'Etnologia és treballar amb les iniciatives locaIs relacionades amb el patrimoni etnològic i difondre, entre els ajuntaments i associacions, les exposicions que s'exposen dins el museu. Aquest objectiu es du a terme mitjançant el Programa d'Exposicions ltinerants, una iniciativa de més de deu anys de trajectòria que cada any realitza més de 30 itineràncies, i que arriba a més de 5000 valencians i valencianes del nostre territori. Com explica el diputat de Cultura, Xavier Rius, es tradueix "en una aposta per la cultura de proximitat i la descentralització per apropar les mostres a les nostres comarques".

El 2020, el programa es va suspendre a causa de la crisi de la COVID-19, i per això l'ETNO el torna a posar en marxa en 2021 amb tres noves exposicions itinerants que prèviament han estat exhibides en museu, i que ara s'han condicionat per a facilitar la seua itinerància, amb una gran capacitat d'adaptació als espais municipals o associatius.

"Jarque: la Càmera i la vida", mostra el treball d'aquest fotògraf valencià a través de les imatges de la seua vida i el seu recorregut per la ciutat de València.

"València en Blanc i Negre. El Cabanyal", mostra els esdeveniments, costums i formes de sociabilitat captades per les 3 generacions de fotògrafs de la família Vidal, sent un testimoni de la singularitat del caràcter d'aquest barri durant el segle XX.

"Prietas las Filas. Vida Quotidiana i Franquisme". L'exposició està formada per panells expositius desmuntables, vitrines i fotografies. Amb aquesta exposició es tracta el franquisme com a règim polític i com a ideologia, amb la intenció d'analitzar-ne els mecanismes d'adoctrinament, la política de propaganda i la construcció d'un sentiment i d'una nova memòria nacional, basada en els tres pilars del règim: la Falange, l'exercit i la religió.

El programa d'exposicions es completa amb altres 9 mostres itinerants: València en Blanc i Negre, La cara dels altres, Festes valencianes, El Marroc en el record, Rituals de festa i foc, Crònica de la Gran Guerra, La València oblidada (Joaquin Collado), El país que fascinà a Jean Dieuzaide, i Fotografia australiana de frontera.

Per facilitar el desenvolupament del programa i poder arribar a la quantitat més gran de municipis, L'ETNO. Museu Valencià d'Etnologia es farà càrrec de la coordinació, transport, muntatge i desmuntatge de les exposicions.

Destacats