L’Almodí acull este cap de setmana les actuacions de Tropos Ensemble i Basso Continuo dedicades a Beethoven en el cicle «Cambra al Palau»

En el marc del 250 aniversari del naixement del compositor alemany

Guardar

1016 Palau Música. Basso Continuo
1016 Palau Música. Basso Continuo

Prossegueix este cap de setmana el cicle "Cambra al Palau", dedicat al compositor i intèrpret alemany Ludwig van Beethoven, en el 250 aniversari del seu naixement. L’Almodí acollirà demà dissabte el concert de Tropos Ensemble, format pels pianistes David Ortolà i Lucca Chiantore, una formació que torna a presentar-se a València després de tocar en sales com el Carnegie Hall de Nova York (els EUA). I diumenge serà el torn de Basso Continuo, amb professors de l'Orquestra de València

Tropos Ensemble proposa una sorprenent visió experimental de la música de cambra de Beethoven, amb una sèrie d'estructures musicals onomatopeiques, combinacions i superposicions d'harmonies i sonoritats inesperades al voltant de Beethoven, així com a Fréderick Chopin.

Tal com ha destacat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha explicat que «no sols volíem programar enguany la música tradicional de cambra de Beethoven, sinó arredonir este aniversari tan especial, afegint propostes inusuals, i fins i tot experimentals de gran qualitat, com les que es podran escoltar demà en L’Almodí».

El públic assistent podrà gaudir de l'estrena de David Ortolà «…quasi una sonata… Tropos sobre la Sonata op. 27 núm. 2 de Beethoven» i «Un bruit de création Tropos sobre anotacions i exercicis de L. van Beethoven des de la Miscel·lània Kafka i manuscrits inèdits», així com «In memoriam Diego Ghymers» «Tropos sobre la Sonata op. 35 de Chopin», estes dos últimes creades pel mateix ensemble.

L'endemà, diumenge, serà el torn del grup Basso Continuo, format pel violinista Enrique Palomares i el contrabaix Javier Sapiña, professors de l'Orquestra de València, així com el fagot Salvador Sánchis, l'oboé Jesús Fuster i el clavecinista Ignacio Jordá. Interpretaran un programa netament barroc, amb l'atractiu de poder escoltar obres mestres de compositors coneguts i uns altres també destacats d'este període musical.

El director del Palau, Vicent Ros, ha afirmat que este programa «demostra la versatilitat interpretativa dels músics de l'Orquestra de València, que afronten tota classe de repertori, i la col·laboració amb professors d’altres formacions per a interpretar programes de gran exigència».

Basso Continu interpretarà el «Treble Recorder per a oboé, fagot i baix continu» d'Antonio Vivaldi, la «Sonata per a oboé i baix continu» de Georg Philipp Telemann, la «Sonata núm. 3 per a violí, oboé, fagot i baix continu» de Jan Dismas Zelenka, «Les Folies d’Espagne per a oboé i baix continu» de Marin Marais i la «Sonata Sopra ‘Monica’ per a fagot i baix continu» de Philipp Friedrich Böddecker.

Els dos concerts començaran a les 19.30 hores a L’Almodí.

Arxivat a:

Destacats