Juanma Artigo, nou coordinador artístic del Teatre El Musical

Guardar

1204 Nou coordinador TEM (2)
1204 Nou coordinador TEM (2)

Juanma Artigot és des de hui el nou coordinador artístic del Teatre El Musical. El nomenament ha tingut lloc en un acte presidit per la regidora d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, Maite Ibáñez, qui ha expressat la seua satisfacció per aquest nomenament, i ha destacat que "la comissió de selecció ha estat formada per professionals de reconegut prestigi en l'àmbit cultural i de les arts escèniques, seguint el manual de bones pràctiques". Artigot estarà al capdavant de la sala durant els pròxims tres anys, amb possibilitat de prorrogar el seu contracte dotze mesos més.

En la seua primera intervenció, el nou responsable artístic del TEM, ha posat l'accent en la necessitat de "reforçar la identitat pròpia del teatre com a espai municipal al servici de València, amb vocació pública, però mantenint una veu pròpia". El nou coordinador ha incidit en la voluntat de convertir la sala en un punt de trobada, debat i intercanvi d'experiències entre ciutadans i professionals del sector. El seu objectiu és que el teatre es convertisca en un referent de l'expressió cultural i un element de cohesió del Districte Marítim, on confluïsquen els veïns, els agents culturals i les unions musicals d'esta part de la ciutat. Durant aquesta nova etapa s'afavorirà "la sostenibilitat, la participació, la inclusió i la cohesió social"

La regidora d'Acció Cultural ha valorat aquest nou projecte com a "potent i molt ben treballat", que reforça la identitat del TEM, la connexió amb el barri del Cabanyal-Canyamelar i els nous llenguatges escènics. En ell es fa valdre "tant el contingut com el continent, abordant la singularitat arquitectònica de l'edifici, on tindran cabuda companyies valencianes emergents i consolidades, així com les nacionals".

Juanma Ortigot està vinculat a l'art valencià des de fa més de quinze anys. Va començar en el món de l'art gestionant nombroses mostres i exposicions tant a nivell nacional com internacional. En 2010 va realitzar un Màster de Gestió Cultural, posteriorment va treballar com a coordinador de projectes i programació artística en entitats culturals com Espai Rambleta. Fins a març d'enguany es va encarregar de manera provisional de la Coordinació i gestió de les activitats del TEM.

Destacats