Huit curtmetratges valencians han sigut seleccionats com a candidats als Goya

Guardar

19.10.18 Cortos Goya
19.10.18 Cortos Goya

Huit curtmetratges valencians, d’un total de 35, han sigut seleccionats per a competir en la 34 edició dels Premis Goya, en les categories de millor curtmetratge d’animació, documental i ficció. D’aquests huit curtmetratges, quatre són d’animació, dos documentals i dos de ficció.

L’animació valenciana està present en les candidatures dels Goya amb ‘Madrid 2120’, dirigit per José Luis Quirós i l’oriolà Paco Sáez; ‘Miss Mbulu’, dirigit per Benjamín Fernández i produït per Adán Aliaga i Miguel Molina Carmona; ‘Tututú’, dirigit per Rosa Peris i produït per Mercedes i Rosa Peris; i ‘Vs. Santa’, dirigit per Aitor Herrero i Raúl Colomer i produït per Susana Milán.

En la categoria de documentals figuren ‘Los que desean’, dirigit per Elena López Riera i produït per David Epiney, Elena López Riera i Eugenia Mumenthaler; i ‘Makun (No llores) - Dibujos en un C.I.E’, dirigit i produït per Emilio Martí López.

Els dos curtmetratges valencians presents en la categoria de ficció són ‘Cocodrilo’, dirigit i produït per Jorge Yúdice; i ‘Muero por volver’, dirigit per Javier Marco Rico i produït per Sergi Moreno.

D’aquests huit curtmetratges, quatre han comptat amb ajudes a la producció que concedeix anualment l’Institut Valencià de Cultura: els documentals ‘Los que desean’ i ‘Makun (No llores) - Dibujos en un C.I.E’ i les produccions d’animació ‘Miss Mbulu’ i ‘Tututú’.

‘Makun (No llores) - Dibujos en un C.I.E’ també figura en el catàleg Curts 2019, amb el qual l’Institut Valencià de Cultura promou el curtmetratge valencià en festivals nacionals i internacionals.

Un comité, format per membres de la junta directiva de l’Acadèmia de Cine i pels guanyadors de les últimes cinc edicions en les tres categories, ha seleccionat deu títols en l’apartat de documental, quinze en la categoria de ficció i deu en animació.

Aquests 35 curtmetratges podran ser votats en les pròximes setmanes per tots els acadèmics per a decidir els que, finalment, optaran als Premis Goya, que se celebraran el pròxim 25 de gener de 2020.

Destacats