Fum Teatre aborda els conflictes familiars pendents de ser resolts amb 'Quan les vinyes ploren'

Del 14 al 30 de gener, el Teatre Micalet acollirà aquesta proposta escrita i dirigida per Laura Sanchis

Guardar

Laura Sanchis, Pilar Almeria, Guille Zavala i Pedro Mallol en 'Quan les vinyes ploren'. Foto  Santiago Carregui
Laura Sanchis, Pilar Almeria, Guille Zavala i Pedro Mallol en 'Quan les vinyes ploren'. Foto Santiago Carregui

El Teatre Micalet arrancarà la seua programació del 2022 amb 'Quan les vinyes ploren', la proposta de Fum Teatre que romandrà en cartell del 14 al 30 de gener. L'espectacle, escrit i dirigit per Laura Sanchis, reflexiona al voltant de la família, el fet de tornar a casa i les conseqüències que deriven de donar l'esquena als problemes pendents de ser resolts.

'Quan les vinyes ploren' presenta als Vidal, una família plena de desavinences que es dedica a la fabricació i venda de vi des d'una casa-celler a Agres. "Aquesta proposta s'enfoca en l'abandó dels nostres pares i majors, però comprén uns problemes socials espectrals que van més enllà: les autolesions, la identitat de gènere, l'autodestrucció, el càncer... tot abordat des d'una família que a voltes acarona la vida esperpèntica com una teràpia per al cor", sentència Laura Sanchis.

Aquesta obra significa l'inici artístic de Fum Teatre, una companyia dirigida per Pedro Mallol amb l'acompanyament de José Emilio Linares Maqueda. Aquest projecte, caracteritzat per la joventut dels integrants de l'equip, va néixer després que aquests treballaren junts en la producció de 'El malfet d'Inishmaan', obra de la Companyia Teatre Micalet, qui va acollir el projecte en residència i ha recolzat aquesta iniciativa des del principi.

"Fum Teatre aposta per un procés de creació col·lectiu, que comence des de zero, des de la primera idea", assegura Mallol, qui, conjuntament amb Pilar Almeria, Guille Zavala i Laura Sanchis, forma part del repartiment que dona vida als personatges de 'Quan les vinyes ploren'.

Una vegada acabades les representacions de 'Quan les vinyes ploren', el Teatre Micalet acollirà la comèdia 'Yonkis del dinero', una producció de la companyia Pot de Plom, encapçalada per Xavi Castillo, qui, del 2 al 27 de febrer, repassarà els anys de corrupció política al territori valencià.

Arxivat a:

Destacats