Exposició fotogràfica del municipi d'Hebron a València

Guardar

museo-historia-valencia
museo-historia-valencia

El Museu d'Història de València, dins del marc de la passantia amb representants de València i d'Hebron entre els dies 20 i 27 d'octubre, que ahir va rebre l'alcalde de València, Joan Ribó, farà una exposició fotogràfica del municipi d'Hebron (Palestina) a les instal·lacions del museu. S'inaugura el 23 d'octubre i podrà visitar-se fins al 24 de novembre. La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha informat que també es projectarà un documental i se celebrarà un col·loquí.

«Hebron, vida i resistències» és un apropament a la complicada vida de les persones que viuen en aquesta ciutat palestina. La part històrica es troba ocupada per Israel, que sotmet a un règim d'apartheid als palestins i palestines que viuen en aquesta àrea com si fos una presó a cel obert. Reixes, fil d'aran i checkpoints marquen el dia a dia dels seus habitants que sovint són atacats per colons, trobant-se en aquesta ciutat ocupada els més violents de tota Cisjordània», ha dit la regidora Tello.

«Tot i els atacs que pateix la població palestina als carrers, en el mercat, a les escoles o inclús en les seues pròpies cases, la seua capacitat de resiliència i l'esperança de ser lliures algun dia fa que les resistències diàries es tornen en somriures, hospitalitat i en unes ganes de viure dignes d'admirar. I tot açò és el que podem comprovar de primera mà en aquesta exposició», ha indicat la regidora.

L'exposició, composta per fotografies d'Estela Vidal i Germán Caballero, s'estructura en dos blocs, «Resistències», per explicar el règim de presó oberta al que són sotmesos diàriament les palestines i palestins que viuen en la ciutat antiga; i «Vida», on es mostra la resiliència palestina a partir de les seues persones, els seus artesans i els seus espais històrics.

La mostra incideix de ple en la línia del Museu d'Història de València de treballar per la multiculturalitat i visibilitzar els problemes de la societat actual.

Arxivat a:

Destacats