Entre el barroc i la contemporaneïtat, un viatge a l'interior de la mà de Spatium Hermeticum

L'artista valencià Jesús Herrera, guanyador de la IV Beca Espai Rambleta, exposa la seua obra fins al 14 de gener

Guardar

img_4491
img_4491

Espai Rambleta explicarà des de dissabte que ve 25 de novembre amb una particular visió del món. Spatium Hermeticum, obra de l'artista valencià Jesús Herrera, guanyador de la IV Beca Espai Rambleta, estarà exposada fins al pròxim 14 de gener. Tot aquell que vulga gaudir d'esta interessant proposta podrà fer-ho amb entrada lliure en la quarta planta de Rambleta.

img_4485Este projecte pictòric planteja una reflexió entorn de les estratègies tradicionals d'exhibició. Tot aquell que acudisca a Rambleta a gaudir de l'obra en tota la seua essència, inclosa l'estructura del mateix absis on s'exposa l'obra pictòrica. Herrera ha pretés en esta exposició obrir interrogants sobre si una narrativa pictòrica contemporània és possible simulant un espai simbòlic sacre o si un display al·legòric pot compactar una sèrie pictòrica polièdrica. Tal com s'han explicat en la presentació de l'exposició, "Ha sigut una manera de treballar molt bonica. Ha sigut un poc com un viatge alquímic, un viatge iniciàtic, en el qual es parla dels quatre elements que conformen el món i com es relacionen amb els quatre humors o temperaments. Eixa idea de l'alquímia, de transformar els metalls, és alguna cosa molt similar al treball de l'artista i ha sigut un procés en el qual ens ha acompanyat i hem descobert la manera de treballar conjunta" explicaven tant Jesús Herrera com Luis Vives-Ferrándiz, i afegien que "de fet hem intentat plasmar l'escenografia i la teatralitat del barroc. Per açò entres per la tramoia de l'absis. Hi ha una proposta en la qual es mostra la manera d'entendre la imatge des de la manera barroca. És un recorregut intel·lectual, has d'entrar a desxifrar totes les imatges, és una invitació a tractar de descobrir el que hi ha més enllà de les imatges".

img_4500L'obra de Spatium Hermeticum és un viatge entre el barroc i la contemporaneïtat doncs "el que apareix en els quadres, també està materialment present. No se sap que ha sigut abans si les peces o el quadre. Es barreja la realitat amb la ficció, connecta amb la contemporaneïtat i torna el barroc més actual. Encara prenent temes més clàssics com poden ser l'alquímia, la creació del món... estan tractades amb una sensibilitat actual, no del passat. Ens hem de sentir interpel·lats per una proposta que parla de nosaltres i no de temes passats", explicava l'autor.

 

Beca Espai Rambleta

Enguany s'ha celebrat la quarta edició de la Beca Espai Rambleta en la qual es concedeix diferents ajudes materials i econòmiques al guanyador per a la realització del projecte premiat. La convocatòria està oberta a qualsevol disciplina artística, individual o col·lectiva, així com a projectes de producció, recerca i comissariat.

En la present edició es van presentar fins a 122 projectes arribats de tot arreu del món. La valoració va ser a càrrec d'un renovat jurat compost per experts del sector artístic que en esta ocasió van premiar a Jesús Herrera. Als membres habituals del tribunal, es van sumar noves i reconegudes cares com les de David Pérez (director d'Activitats Culturals de la UPV), Maribel Doménech (artista visual i catedràtica BB.AA de la UPV), Marisol Salanova (comissària i crítica d'art) i Reyes Martínez (SET Espai d'Art). Herrera s'uneix així a l'exclusiva llista de creadors conformada per Várvara & Mar,Santiago Morilla, i Avelino Sala, sens dubte, tots ells, una realitat del panorama artístic actual.

 

img_4500img_4498img_4495img_4493img_4492 img_4487

Destacats