Els Reis entregaran el Premi Cervantes a Brines dimecres que ve a Oliva

Guardar

FranciscoBrines
FranciscoBrines

Els Reis entregaran dimecres que ve 12 de maig el Premi Cervantes al poeta Francisco Brines en la seua localitat natal d'Oliva (València), després d'haver sigut ajornat l'acte de lliurament tradicional el passat 23 d'abril per motius de salut de l'escriptor.

Aquest acte serà similar a l'organitzat l'any passat, també fora de la data habitual, amb el guardonat de llavors, el poeta Joan Margarit. Els Reis Felip i Letizia es van desplaçar al desembre amb caràcter privat a Barcelona per a fer lliurament del premi.

La cerimònia va ser breu, de caràcter íntim i familiar en el Palauet Albéniz, residència oficial dels Reis en les seues estades a Barcelona. Durant l'acte de lliurament, el poeta va donar lectura a sengles poemes en castellà i català.

"S'ha volgut fer al 'estil Margarit'", han confirmat a Europa Press fonts del Ministeri de Cultura i Esport, les quals a més han confirmat també la presència del ministre José Manuel Rodríguez Uribes.

No obstant això, aquestes mateixes fonts han reiterat que no es pretén "substituir l'acte tradicional d'Alcalá de Henares" i que, l'any pròxim, es recuperarà la cerimònia en el Paranimf de la Universitat.

El propi Uribes ja va anunciar durant el passat Dia del Llibre que l'acte de lliurament del Premi Cervantes, ajornat a Alcalá de Henares per segon any consecutiu, es faria "prompte" a Oliva (València), la localitat natal del guardonat en aquesta edició, Francisco Brines.

"Brines no ens ha pogut acompanyar per motius de salut, encara que prompte tindrem l'oportunitat de visitar-li en la seua Oliva natal amb els Reis, als quals acompanyaré amb orgull per a entregar-li-ho. Gràcies majestats per estar sempre amb la cultura", va dir llavors Uribes. El ministre va afegir que el poeta "valencià universal" esperava aquest acte "a la primavera, que és la seua tardor de les roses".

El lliurament del Premi Cervantes se celebra cada any el 23 d'abril, coincidint amb la data de la mort de l'escriptor Miguel de Cervantes, i únicament l'any passat i aquest 2021 no s'ha pogut celebrar aqueix dia -en un cas, per la pandèmia, i en l'altre pels problemes de salut de Brines-.

Arxivat a:

Destacats