Els municipis de l'Horta celebren 9 d'Octubre

Localitats com Burjassot, Aldaia, Torrent o Foios també tenen preparada una programació especial per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana

Guardar

valenciano
valenciano

Aquesta setmana se celebra des de tots els racons de la Comunitat Valenciana, el gran dia de la nostra terra, el 9 d'Octubre de 2019. Les capitals provincials, Castelló, València i Alacant ho celebraran en gran amb diferents actes com a homenatges a la Senyera, a Jaume I, processons i, per descomptat, focs artificials, que es dispararan alhora en les tres ciutats a les 12 de la nit del 8 d'octubre.

Però les diferents localitats de les Hortes, també celebraran en gran aquesta assenyalada data, amb les seues pròpies festes i rituals. Aquests són alguns dels actes més destacats que es podrà viure dimecres que ve 9 d'Octubre en els municipis de l'Horta.

Programació del 9 d'octubre a Burjassot

Com ja és tradició en la localitat de Burjassot, el 9 d'octubre donarà principi amb unes gegants calderes d'arròs amb fesols i naps. Els veïns i veïnes de Burjassot podran gaudir d'aquest plat en la Pineda de la Casa de la Cultura a partir de les 14 hores. Els qui vulguen degustar-ho, hauran de portar el seu propi plat i coberts.

En la mateixa localització, hi haurà animació infantil des de les 12 del matí, però també activitats perquè gaudisquen persones de totes les edats amb jocs tradicionals a càrrec de l'equip de Jocs Tradicionals de l'Entitat Cultural Valenciana "El Piló", que ensenyarà als presents diferents jocs com el calaix, o el set i mitjà. També es podrà veure una exhibició dels components de Futbol Mesa Burjassot del seu conegut "futbol de botons".

Programació 9 d'octubre a Rafelbunyol

A Rafelbunyol, els actes per a celebrar aquest 9 d'Octubre començaran la nit anterior, amb el Correfoc en la plaça de la Corona a càrrec dels "Demonis de Massalfassar". Una festa típica de llum i pólvora que començarà a les 21 hores, després del concert de "Nanets Band Rock".

Però per al 9 d'Octubre, la gastronomia serà protagonista amb un dels nostres plats més típics, la caldera. A partir de les 14 hores al llarg del carrer Magdalena, multitud de calderes perquè totes les veïnes i veïns puguen degustar la seua ració per només 2 euros.

En el cas de Rafelbunyol, la festa no acabarà ací, ja que els actes s'estenen fins al dissabte 12, en el qual la música tradicional serà l'eix. A les 18.30 h se celebrarà el 5é Aplec de Dolçainers i Tabaleters i danses valencianes, passant per diferents carrers de la localitat des de l'Ajuntament fins a la Residència. Després, a partir de les 20 hores, s'inaugurarà el Festival de Música Contemporània Rafel Festival amb un concert gratuït de “Fukio saxophone Quartet”.

Actes 9 d'octubre a Torrent

Torrent va arrancar els actes en homenatge al 9 d'Octubre la setmana passada, però la festa gran encara està per arribar. El dimarts 8 d'octubre, en diferents places de la localitat es podrà gaudir d'activitats familiars, amb "El pessic de l'amor" a les 19 hores en la Plaça de Fra Antoni Planes; i l'actuació de Puff, el Drac Màgic en la plaça Va unir Musical a partir de les 20 hores.

A continuació, arribarà el gran dia, el dimecres 9 d'octubre. L'esperada processó eixirà de la Plaça Major a les 19 hores, amb tot el típic de la Comunitat: música de dolçaina i tabalet, moros i cristians, correfocs i, per descomptat, l'Homenatge a Jaume I i la Senyera. En acabar la processó, tindrà lloc el concert de Banda de Música, Va unir Musical de Torrent, que amenitzarà la vetlada amb cançons típicament valencianes. Després d'unes paraules de felicitació, la nit acabarà amb un gran espectacle de focs artificials.

Programació 9 d'octubre de Foios

Durant tota la setmana del 9 d'Octubre, en Forios se celebren activitats culturals, incloent-hi les famoses paelles, que porten al voltant de 25 anys celebrant-se el mateix dia 9 en la localitat. A partir del dimarts 8, començaran les activitats més rellevants. A les 19.30 hores a la Casa de la Cultura, serà l'acte de deslliurament del 3r premi Foios Cultural, seguit dels correfocs, que des de les 20.30 hores recorrerà els principals carrers del poble.

Per part seua, l'última jornada d'aquestes festes començarà el dimecres a les 9 hores, amb una cercavila a ritme de tabal i dolçaina. A mig dia serà el torn per a les més de 100 paelles que es cuinaran en l'Albereda, per a donar menjar a tota la població a la Casa de la Cultura, seguit del concurs que adjudica els premis als tres millors arrossos. I la jornada finalitzarà amb la impressionant actuació de l'orquestra Grup Mite en la plaça del Poble a partir de les 17.30 hores.

Programació del 9 d'octubre a Massamagrell

Massamagrell viu des del 20 de setembre les seues Festes Majors, que en moltes ocasions s'allarguen fins al Dia de la Comunitat Valenciana per a celebrar-lo en gran. Durant aquestes últimes setmanes, en la localitat s'ha pogut gaudir d'una infinitat d'actes i festejos, civils i religiosos.

Un dels últims actes d'aquestes festes fundacionals de Massamagrell serà la gran actuació del mag Yunke dimarts que ve 8 d'octubre, que tindrà lloc en la plaça de la Constitució a partir de les 23 hores. Per al punt final de les festes, el dimecres es podrà gaudir del musical infantil Toy's, a les 19 hores.

Activitats del 9 d'octubre a Aldaia

Aldaia celebrarà aquest 9 d'octubre amb molta música, començant a la nit del dimarts 8 d'octubre. En la Plaça de la Constitució, es podrà gaudir a les 22 hores del Festival de Play-Backs a càrrec de falles d'Aldaia i la Junta Local Fallera.

Per a la gran festa, el dimecres 9 s'esperen una gran quantitat d'activitats des de bon matí. A les 10 es començaran a cuinar les paelles que donaran menjar a la població en el Cinturó Verd. A les 11.30, començaran els balls del Grup de Danses de la Ronda i la Colla de Dolçainers i Talabers, que ompliran de música tradicional els carrers des de Sant Francesc i Major fins a la plaça de la Constitució.

L'Acte Institucional del Dia de la Comunitat Valenciana començarà a les 12 a l'Ajuntament. L'Orfeó d'Aldaia interpretarà "Aldaia" del poeta Vincent Andrés Estellés, musicat per Fernando Taberner. Després, Taberner interpretarà l'himne de la Comunitat a piano.

El dia acabarà amb el concert-espectacle ÒPERA'M, a les 18.30 en el TAMA.

Arxivat a:

Destacats