El Rialto de València acull 'Icària' de la companyia La Dependent i el Institut Valencià de Cul

L'obra de Pasqual Alapont dirigida per Pepa Miralles es representarà del 18 al 21 de març en el teatre Rialto dins de la temporada d'exhibició de companyies valencianes

Guardar

21.03.17_Icaria_2
21.03.17_Icaria_2

El cicle d'exhibició de companyies valencianes continua aquesta setmana amb les representacions d''Icària', una producció de la companyia alcoiana La Dependent.

El text és de Pasqual Alapont, un autor de qui la companyia ha muntat diversos textos anteriorment, la direcció és de Pepa Miralles i està interpretada per Jordi Ballester, Gemma Miralles, Pepe Miravete i Pep Sellés.

'Icària' enfronta un representant del capitalisme, un empresari valencià, amb tres segrestadors molt diferents entre si, un d'ells amb una visió utòpica del comunisme democràtic que inspira el nom de l'obra. En 1840, Étienne Cabet publica 'Viatge a Icària' com a proposta de comuna en una illa, que va traslladar a la realitat a Texas i Illinois.

En la funció, dos homes i una dona planifiquen el segrest d'un empresari acabalat, però els segrestadors sembla que no en tenen prou amb els diners, i a mesura que el temps passa, la tensió es fa insuportable.

Fa l'efecte que la víctima ha caigut a les mans d'una colla de bojos i que assistim a un judici grotesc. Les escenes delirants se succeeixen a mig camí entre la comèdia i la tragèdia.

Què volen en realitat els segrestadors i quin és el passat fosc de la víctima? A poc a poc cauen les caretes i l'espectador descobreix que res no és el que semblava a Icària.

És un 'thriller' psicològic, un enfrontament mental i polític entre personatges, un conflicte moral entre els segrestadors i el segrestat. La tensió i l'angoixa, els dubtes entre el bé i el mal emboliquen fins al final, en què un gir inesperat porta a un sorprenent desenllaç.

Arxivat a:

Destacats