El Principal inicia la temporada teatral amb un espectacle programat per la Diputació

Guardar

EL REY
EL REY

Els dies 23, 24 i 25 de setembre arribarà al Teatre Principal de València l’obra “El Rey”, de l’actor i director Alberto San Juan i protagonitzada pel propi Alberto San Juan, Luis Bermejo i Guillermo Solo, i que a més serà la primera obra d’una nova etapa de cogestió entre l’administració autonòmica i la provincial.

L’espectacle, programat per la Delegació de Teatres de la Diputació de València, traça un recorregut sobre com es va gestar i desenvolupar l’arribada de la democràcia i de la figura de l’anterior monarca, Juan Carlos I de Borbón, durant el període de la Transició. Per a això, busseja sobre el relat oficial i unívoc i al seu torn, descriu un altre relat, que beu de fonts crítiques dispars però coincidents.

A més de la institució programadora, una altra novetat radica en els preus de les entrades, que varien entre els 12 i els 7 euros, i que poden adquirir-se des de fa uns dies en la xarxa o en la mateixa guixeta del Teatre Principal.

La diputada delegada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat la seua satisfacció pel que considera “una autèntica fita i al mateix temps un repte per a la seua gestió”. Per a Pérez Garijo, “l’oferta de teatre de qualitat a preus populars ha de ser un cavall de batalla per a les administracions públiques, que han de donar un servei públic que estiga a l’abast de la gent del carrer, i no solament de les élites”. “Els qui gestionem allò públic hem de treballar per l’accés majoritari a la cultura, contràriament al que s’ha estat fent en els últims anys per les institucions governades per la dreta”, ha conclòs

Destacats