El Palau s'ompli de jazz

Guardar

Mercado de colón. XX Festival de Jazz 2
Mercado de colón. XX Festival de Jazz 2

Després de les actuacions inaugurals del passat diumenge al Mercat de Colón i als Jardins del Palau, amb artistes valencians i la Sant Andreu Jazz Band, hui dimarts tot el Palau de la Música s’omplirà de jazz, amb l’inici dels concerts en les seues sales i el començament del Seminari Internacional. La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, s’ha mostrat “molt satisfeta pels milers d’aficionats que gaudiren dels concerts inaugurals, perquè per a mi és molt important que el nostre Festival, es convertisca en el Festival de Jazz de la ciutat de València”. És per això que “vull impregnar la ciutat de jazz”.

En eixe sentit, he volgut donar-li un gir, que s'acoste als barris, que potencie els nostres músics, que compte amb la gent que programa jazz a la ciutat la resta de l'any, que es dirigisca a públic de totes les edats, també a xiquets i a xiquetes, que tornara el Seminari i que mantinguera la qualitat i ampliara el ventall d'estils”. Unes línies directius “que tant Latino com Chevi, com Dani Nebot amb el magnífic disseny del cartell, han sabut plasmar la realitat d'una manera extraordinària”, ha afegit la regidora.

Hui dimarts actuarà a la Sala Rodrigo, a les 22.00 hores, el mestre del saxo soprano i tenor Dave Liebman, considerat un dels millors i més influents músics del jazz contemporani, i un històric de la generació dels anys 60, que s'unix al prestigiós trio austríac Vein amb el seu projecte trencador, per a oferir la nota de tradició avantguardista i espectacular del festival. Una actuació a la qual, i fins al 16 de juliol, seguiran les figures internacionals Charles Lloyd, Hermeto Pascual i Iván “Melón” Lewis Tentet, amb altres propostes de fusió com Juan Perro i l’Orquestra de València, i la presència dels grans jazzmen valencians com ara Perico Sambeat, David Pastor, Carlos Gonzálbez, Ramón Cardo i la formació Sedajazz.

D’altra banda, torna el Seminari Internacional de Jazz del Palau de la Música de València en la seua XVII edició, impartit pel col·lectiu Sedajazz. Amb el lema Viure la música de manera intensiva, el Palau es tornarà un fòrum de trobada on es reuniran músics de diversa procedència i experiència. L'amalgama d'activitats que s’hi duran a terme és molt àmplia, com ara classes d'Instrument, màster classes de diferents temàtiques, harmonia moderna bàsica i avançada, formació de grups, ensembles, Big Band, jam sessions, banda Infantil, concerts de professors i alumnes i el concert final. També el Taller de Jazz per a Xiquets i Xiquetes, Jazz Band Infantil i els concerts interactius "Jazzeant amb xiquets", on s'estimularan els sentits dels més xicotets. Una experiència dirigida a xiquets i xiquetes acompanyats dels seus pares i mares.

Arxivat a:

Destacats