El Palau de la Música oferix un taller didàctic a l'aula de xiquetes i xiquets hospitalitzats de La Fe

Dins de la setmana didàctica que els professors de Primària de l’hospital dediquen a la ciutat i els seus edificis més emblemàtics

Guardar

1124 Visita Aula Palau Musica1
1124 Visita Aula Palau Musica1

El Palau de la Música i l’Orquestra de València estan compartint experiències de la seua historia i activitat amb les xiquetes i xiquets hospitalitzats de curta i llarga estada de l'hospital La Fe. Es tracta d'una breu trobada-classe explicativa i interactiva per a conéixer què és el Palau i la seua Orquestra, i es fa en tres espais: la Ciberaula, l'Hospital de Dia de diàlisi i l'aula de la Sala d'Oncologia.

La iniciativa prové dels mestres de l'hospital que diverses setmanes a l'any programen monogràfics per als xiquets que "viuen" temporalment a l'hospital. En este cas, es tracta d'una setmana dedicada a espais emblemàtics de la ciutat. Per la seua banda, el Palau de la Música i l'Orquestra estan dissenyant i desenvolupant a poc a poc, un projecte social per acostar la música i la cultura a persones i col·lectius amb especials dificultats per a accedir-hi. La col·laboració amb l'hospital s'emmarca dins dels objectius de l'esmentat projecte.

En este sentit, la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha afirmat que "per a mi és molt important incidir i recordar el caràcter de servici públic cultural que té el Palau i l'Orquestra. Compartir la nostra activitat en este xicotet "format", amb les xiquetes i xiquets malalts és una manera especialment exigent de complir eixa responsabilitat perquè, per la seua situació, no poden accedir a la nostra activitat si no som nosaltres els qui ens acostem. A més, amb este tipus d'iniciativa, el Palau atén alhora el seu objectiu educatiu i el social".1124 Visita Aula Palau Musica

Glòria Tello ha recordat els moments d'alegria i emoció compartits amb l'Orquestra de València fa escassament un any, quan al desembre de 2015 "per primera vegada la nostra orquestra va visitar La Fe, per a oferir un concert de Nadal a l'entrada de l'hospital, que gaudiren tant els malalts com les seues famílies i tot el personal sanitari i administratiu". Finalment, la regidora ha afegit que "Compartir la música i els valors de la cultura en este context més complicat, és una de les millors maneres que tenim d'abordar la nostra tasca".

Cal recordar que precisament, des de la setmana passada s’estan desenvolupant les activitats del Cicle Cermi, per a més de 400 persones amb diversitat funcional, i que conclouran el proper 14 de desembre. Altres activitats socials han inclòs dos programes de l’Orquestra al Centre Penitenciari de Picassent, una visita a les Corts en record a les víctimes de la Shoah, un concert per a refugiats el 13 de febrer al Palau de la Música, un concert per a víctimes de violència de gènere i l'accés a assajos i concerts de col·lectius amb diversitat funcional.

Destacats