El Museu de la Setmana Santa Marinera estrena exposició sobre el Divendres Sant

Guardar

Museu de la Setmana Santa Marinera de València
Museu de la Setmana Santa Marinera de València

El Museu de la Setmana Santa Marinera de València estrenarà demà dijous, dia 3, de vesprada (19.30 hores), una nova exposició a càrrec del fotògraf Pedro Molero (Requena, 1950). 'Retalls de Divendres Sant... front al Grau IV' és la quarta part d'una sèrie de quatre amb què l'artista se centra en la festa gran dels Poblats Marítims, representada per les Germandats, Confraries i Corporacions que corresponen a les parròquies dels barris del Cabanyal, Canyamelar i Grau. En aquesta ocasió la mostra està dedicada a la Parròquia de la Nostra Senyora de la Mar en el dia de Divendres Sant.

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat la tasca que realitza el Museu de la Setmana Santa Marinera per "traslladar amb exposicions com aquesta, a veïns i veïnes de la ciutat i també a les persones que ens visiten des de fora del nostre territori, la intensitat de les emocions, del fervor i la passió amb què la València marinera celebra la seua festa gran".

Molero plasma sobre el paper la grandiositat, els sentiments i emocions que s'expressen durant la Setmana Santa pels carrers dels barris de la façana marítima de València. Tot i que apunta que no és una tasca fàcil de realitzar, sap triar les imatges i treballar-les per barrejar sentiments, emocions i tècnica reflectint així una forma de pensar, viure, mirar i recrear la Setmana Santa Marinera de València.

Com a fotògraf, Molero està especialitzat en el tractament de la imatge centrada en el patrimoni històric, artístic i festiu. Ha realitzat nombroses exposicions fotogràfiques en diverses ciutats, entre les quals hi ha València. També és autor de diverses publicacions sobre aspectes de les festes valencianes, amb una especial dedicació al Corpus Christi.

Arxivat a:

Destacats