El Museu d'Història inaugura l'exposició "Imatges d'una tragèdia"

Guardar

0715 Expo Museu Història
0715 Expo Museu Història

Fins al pròxim 30 d'octubre podrà visitar-se en el Museu d'Història de València l'exposició 80 anys després. Imatges d’una tragèdia. La mostra recull 26 pintures de gran format, obra de l'artista valencià Miguel March, inspirades en imatges de la Guerra Civil, del començament de la qual es compleix enguany el 80º aniversari.

 Miguel March Pedrós, nascut a València en 1945, és llicenciat en Belles Arts, professor de dibuix i disseny i pintor. En 1998 va crear una col·lecció monogràfica de fotografies sobre la Guerra Civil Espanyola, que va ser exposada en diferents ajuntaments valencians, i que actualment pot contemplar-se en el Museu Històric Militar, al qual va ser donada per l'autor en 2005. L'any 2010 va començar la seua col·lecció Imatges d'una tragèdia. 36-39, formada per 26 obres acríliques sobre llenç de gran format, inspirades en imatges fotogràfiques de la Guerra Civil, interpretades amb una estètica molt personal.

Amb l'exhibició de les obres de Miguel March, el Museu d'Història de València vol retre homenatge a la generació que va viure la guerra, especialment, als homes i dones que van caure en els camps de batalla, que van ser massacrats pels bombardejos o executats víctimes de la repressió.

Com en mostres anteriors, el museu fomenta la interacció dels visitants, permetent que expressen els seus testimoniatges i opinions. En esta ocasió, a més, es posarà en marxa una iniciativa per a arreplegar testimoniatges de totes aquelles persones que van viure la guerra civil i vulguen compartir les seues experiències, d'especial importància per a recuperar la memòria d'este període històric.

Destacats