El monestir de Sant Miquel dels Reis acull el primer espectacle escènic del Festival 10 Sentidos

L'església dessacralitzada serà l'escenari perquè la companyia OtraDanza represente el seu espectacle 'Rito'

Guardar

20.09.16_DG_Cultura_Festival_10_Sentidos
20.09.16_DG_Cultura_Festival_10_Sentidos

El monestir de Sant Miquel dels Reis és l'escenari elegit pel Festival 10 Sentidos per a iniciar la seua programació escènica amb l'espectacle 'Rito' de la companyia OtraDanza, que tindrà lloc demà, dia 17 de setembre, a les 20.00 hores.

El monestir de Sant Miquel dels Reis es converteix un any més en una de les seus principals del Festival 10 Sentidos. En aquest espai patrimonial de gran valor arquitectònic es fusiona la dansa, l'art, la música i el teatre.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, juntament amb les directores de '10 Sentidos', Meritxell Barberá i Inma García, el director general de l'Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, i Susana Guerrero, artista plàstica de la instal·lació, han presentat la programació escènica del festival.

Amoraga, ha assenyalat en la presentació de la programació del festival que "la celebració d'actes culturals al monestir és una línia d'actuació que encaixa plenament amb el concepte de la utilització dels espais patrimonials per les arts escèniques i artístiques que ha posat en pràctica aquesta direcció general".

Carmen Amoraga ha invitat els ciutadans a acudir als esdeveniments culturals que s'estan organitzant perquè "s'està demostrant que la cultura és segura i pren totes les mesures de prevenció que es requereixen".

'Rito' d'OtraDanza és un espectacle en què el cos humà nu és el protagonista, juntament amb la llum i el so. És una coreografia que arriba per tots els sentits.

El 6 de novembre, també al monestir, torna la dansa amb Sol Picó i la seua coreografia 'Halab' que ret homenatge a les més de 16.000 persones mortes al Mediterrani, mentre tractaven d'aconseguir les costes europees. Interpretada per 24 ballarins, estudiants de dansa, i amb música en directe de Pere Jou.

Al Centre de Cultura Contemporània el Carme, l'1 d'octubre se celebra un concert de bandes de música de 'pop rock' amb Carlota, Cero en Conducta, JuAnKmUs Djset, Lisasinson i Mueveloreina.

Per la seua banda, el director de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha anunciat la posada en marxa del 'Club d'espectadors Joves IVAJ-10 Sentidos', una eina destinada a joves, "on busquem involucrar 'més enllà de l'escenari' un grup de persones joves interessades en les arts vives. Aquest club és una possibilitat per a conéixer el procés de creació i desenvolupament en un festival com '10 Sentidos'".

Cultura de la Generalitat és coorganitzadora en el Festival 10 Sentidos que enguany porta per lema 'Somiadors' que centra el seu interés en els desitjos i conflictes dels joves. El calendari de propostes artístiques es prolonga fins al mes de desembre en diferents espais de la ciutat de València.

Destacats