El llegat de Micharmut, rei dels còmics

Guardar

Micharmut
Micharmut

Juan Enrique Bosch Quevedo o Micharmut, nascut en El Cabanyal, va ser un il·lustrador i historietista espanyol, gran exponent de l'escola valenciana del còmic amb dibuixants com Daniel Torres, Sento (Vicent Llobell Bisbal) o Mique Beltrán. Junts van reviure la "línia clara", de tradició franc-belga i enfocada en una narrativa d'aventures comprensible i amb atenció en el guió.

Micharmut va morir este diumenge a 63 anys, deixant un llegat important als nous dibuixants de València i tota Espanya i, per descomptat, als afeccionats al còmic. La seua obra, a voltes psicodèlica i altres conceptual, va aparéixer en conegudes revistes d'historietes com Bésame Mucho, Complot!Cairo o TBO, dels anys 80. Ja en la dècada dels 2000 va participar en l'adaptació col·lectiva del Quixot, anomenada Lanza un astillero, un àlbum antològic que ret homenatge a la gran obra cervantina.

L'artista va publicar les seues historietes en llibres com Veinticuatro horasFuturama o Raya, i va participar en creatius llibres amb format especial llançats per Edicions del Ponent, La noche de la rataPipArf! o en Almanaque ilustrado para el fin del mundo, una publicació amb artistes reunits. En Ediciones Sinsentido també va ser part d'obres teòriques sobre els còmics, com De la historieta y su uso.

Micharmut, artista prolífic i molt lligat al món del còmic, va decidir pujar directament a la web les seues historietes i dibuixos en el seu blog Sólo para moscas, que va inspirar un llibre publicat en 2012. El lloc es va mantenir actiu fins a l'any passat i que hui és un homenatge viu d'este gran historietista.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Arxivat a:

Destacats