El Institut Valencià de Cultura porta al festival Clàssics a Alcalá la seva producció 'L'Hostalera. L'última funció'

Guardar

Aquesta producció del Institut Valencià de Cultura es va estrenar el desembre passat en el Teatre Rialto de València, s'ha vist també en el Teatre Principal d'Alacant i en el de Castelló, ha estat dirigida per Vicente el Genovés i està interpretada per José Montesinos, Jaime Linares, Sergio Villanueva, Bruno Tamarit, Vanessa Cano, Panchi Vivó, Lola Moltó, Victoria Salvador i Arcadi Valent.

"La Hostalera" de Carlo Goldoni és l'obra més coneguda i potser més representada del gran dramaturg italià. L'obra, amb l'actriu Vanesa Cano en el paper de Mirandolina, presenta uns personatges que, àdhuc vivint en una societat assentada entre l'antic règim i la modernitat, es poden considerar totalment actuals en molts aspectes.

Mirandolina, la hostalera és alegre, lliure, honesta i enginyosa. El seu art per fingir la col·loca com a triumfadora entre els personatges que l'emboliquen, que solament busquen en ella satisfer els seus propis desitjos i interessos. A partir d'aquí Goldoni proposa un joc gens innocent que oculta després d'una pretesa guerra de sexes una àcida i apassionada comèdia en la qual no hi ha guanyadors ni perdedors.

La posada en escena i la versió del text que ha fet Vicente el Genovés és molt lliure, i li permet reflexionar sobre la realitat actual i futura a través de l'obra de Goldoni, de manera que planteja, alhora, l'argument de "La hostalera" i la realitat de les persones que l'estan representant.

D'aquesta manera, es crea una divertida situació dins de la qual succeeix "La Hostalera", que deixa als actors jugar a la comèdia sense restriccions i ens permet riure'ns de nosaltres mateixos.

El director de la funció, Vicente el Genovés, ha volgut dedicar aquesta obra a la memòria d'Andrea D'Odorico i Lucca Ronconi, dos éssers humans excepcionals amb els quals es va formar.

Destacats