El Govern d'Espanya declararà les bandes de música de la Comunitat com a manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial a proposta de la Generalitat i el Ministeri de Cultura

El cap del Consell agraeix al ministre el seu compromís per a reforçar el finançament del Palau de les Arts, en el patronat del qual entrarà el titular de Cultura del Govern

Guardar

CAM Santa Cecilia de Foios en el 43º Certamen de Bandas
CAM Santa Cecilia de Foios en el 43º Certamen de Bandas

El Govern d'Espanya declararà les bandes de música de la Comunitat Valenciana com a manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial a proposta de la Generalitat i del Ministeri de Cultura i Esport.

Aquest ha sigut un dels temes abordats pel president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, en la trobada que han mantingut aquest dilluns al Palau. Tots dos responsables polítics s'han reunit també amb la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González.

La iniciativa, presa conjuntament per totes dues administracions, té com a objectiu el reconeixement del conjunt de societats musicals i bandes que es vertebren i desenvolupen en tot l'àmbit de la Comunitat Valenciana. "Les bandes de música vertebren la Comunitat Valenciana i aquest reconeixement és una cosa molt positiva en el qual treballarem", ha subratllat el ministre.

Palau de les Arts i Museu de la Ceràmica

D'altra banda, el president ha celebrat el compromís del ministre Rodríguez Uribes per a "reforçar" el finançament del Palau de les Arts, en el patronat del qual entrarà el titular de Cultura del Govern. "És veritat que està infrafinançat", ha dit el ministre en referència al Palau de les Arts. "L'òpera a València ha de ser reforçada en el finançament i en el compromís de formar part d'aqueix patronat, que serà un honor que el ministre de Cultura siga ací", ha destacat.

A més, el ministre, que visita aquest dilluns el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí de València, ha avançat que el mes vinent de setembre també visitarà l'IVAM i el Museu de Belles arts, segona pinacoteca del país.

Destacats