El festival Serenates 2020 celebra la 33a edició amb la difusió d'una actuació de Carles Santos i el Cor de la Generalitat

Guardar

_Serenates
_Serenates

El festival Serenates, que organitzen cada any la Universitat de València, per mitjà del Vicerectorat de Cultura i Esport, i l'Institut Valencià de Cultura, celebra aquesta 33a edició en format digital a conseqüència de la situació de pandèmia provocada per la COVID-19. Els concerts s'emetran a les 20.00 hores pels canals YouTube dels coorganitzadors, el Centre Cultural La Nau i l'Institut Valencià de Cultura, i MediaUni.

El divendres 26 de juny, Serenates recuperarà 'Cantúria Cantada', el concert amb què el ja desaparegut Carles Santos i el Cor de la Generalitat van inaugurar fa cinc anys el festival Serenates.

En aquella ocasió, el polifacètic músic de Vinaròs, també Medalla de la Universitat de València, va presentar una de les seues últimes creacions: un espectacle creat per a 37 veus i un clarinet que reuneix passatges destacats de les seues obres vocals.

L'espectacle oferirà als usuaris fragments de set espectacles creats entre 1981 i 2010, com 'Voice Tracks' (1981) 'Tramuntana Tremens' (1989), espectacle estrenat pel Cor de València, origen de l'actual Cor de la Generalitat, amb el que van fer una gira per tota Europa, 'Chicha Montenegro Gallery' (2010) 'La meua filla soc jo' (2005) 'L'adeu de Lucrècia Borja' (2001) 'Homenatge a Josep Guinovart' (2008) i 'La pantera imperial' (1997), juntament amb dos peces del gran polifonista del segle XVII, Tomás Luis de Victoria, 'Caligaverunt oculi mei' i 'Tradiderunt me'.

Els deu concerts gratuïts que ofereix el festival Serenates es traslladen així als canals de YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (consultar ací) i de l'Institut Valencià de Cultura, coorganitzadors del festival, i MediaUni.

Tots s'emetran a les 20.00 hores a través d'aquests canals des d'on, a més a més, es podrà recuperar el concert amb posterioritat.

Serenates 2020 compta també amb la col·laboració i patrocini de la Diputació de València, l'Ajuntament de València (Cultura, Joventut i Festes), Palau de la Música, Fundació Banc Sabadell, Caixa Popular, EASD València i Clemente Pianos.

Destacats