El Festival de Música Antiga i Barroca presenta el grup Fretwork, ensemble de violas

Guardar

EDUC_Fretwork
EDUC_Fretwork

El conjunt Fretwork, ensemble de violas ha actuat este dilluns al castell del Papa Luna en el marc de la XXI edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola, amb un programa que inclou l'ària 'Mit verschiedenen Veränderungen BWV 988' i les 'Variacions Goldberg', de J.S. Bach.

El conjunt està format pels músics Asako Morikawa, Richard Boothby, Reiko Ichise, Emily Ashton i Sam Stadlen.

Des de la seua presentació a Londres en 1986, el Fretwork, ensemble de violas ha oferit concerts per tot el món, i s'ha caracteritzat per unes interpretacions molt particulars de la gran música anglesa per a violes de gamba. Ha explorat multitud de repertoris, tant en els seus concerts com en les seues gravacions i edicions discogràfiques, i ha interpretat programes des de Taverner fins a Purcell.

Així mateix, Fretwork també és conegut com el grup pioner en interpretació de música contemporània per a violes, que ha estrenat més d'una trentena de composicions.

Dins de la nombrosa discografia editada pel segell discogràfic 'Virgin', ha gravat obres de William Lawes, Henry Purcell, William Byrd, Matthew Locke, John Dowland i Orlando Gibbons. Amb el segell Armonía Mundi USA, cal destacar l'edició de dos discs amb obres Johann Sebastian Bach ('El arte de la fuga' i 'Alio Modo'), les quals han rebut excel·lents crítiques. De la mateixa manera, l'edició d'un altre disc amb música de William Byrd, amb la col·laboració d'Emma Kirkby també ha rebut grans elogis.

Destacats