El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola presenta el concert 'El viatge al nord', dels noruecs Trondheim Barokk

Guardar

festival
festival

La XXI edició del Festival de Música Antiga i Barroca que s'està desenvolupant des del passat 1 d'agost a la ciutat de Peníscola porta hui al castell del Papa Luna l'actuació de la formació noruega Trondheim Barokk amb el seu concert 'El viatge al nord'.

Trondheim Barrok està compost per Sophie Iwamura, violí; Jørgen Skogmo, guitarra i tiorba; Martin Wåhlberg, violoncel; i Erik Skanke Høsøien, arxillaüt i direcció musical, acompanyats per la soprano Ingeborg Dalheim.Amb el descobriment dels mars del nord en el Renaixement es van succeir els viatges marins des del sud d'Europa fins a les llunyanes terres escandinaves. Molts viatgers van portar en els seus vaixells instruments que van trobar en les remotes àrees acabades de descobrir.Dins de la rica herència de la música escandinava, s'observa una clara influència de la música del sud, especialment italiana.El programa proposat pel conjunt Trondheim Barokk explora els vincles existents entre sud i nord en la incipient cultura europea.Trondheim Barokk interpreta el repertori dels segles XVII i XVIII amb instruments històrics. El conjunt ha dut a terme una sèrie de projectes que descobreixen tresors ocults d'aquests períodes. Trondheim Barokk té una extensa agenda de concerts, festivals i gires que han portat el grup a diversos països d'Europa, Amèrica Llatina, així com als països escandinaus.A més de retransmissions de concerts, el conjunt ha gravat el CD 'Le Roman des Lumières' en el segell francés K617 per a Harmonia Mundi. A través d'una col·laboració amb el festival Nordland Musikkfestuke al nord de Noruega, el grup ha desenvolupat a partir d'un xicotet conjunt de cambra de reduïda escala una plataforma per a produccions orquestrals amb un repertori que comprén des del Renaixement tardà fins al final del segle XVIII. Entre diverses col·laboracions, Trondheim Barokk ha tingut l'oportunitat de treballar amb directors com ara Andrew Parrott i Sigiswald Kuijken que han sigut particularment decisius en la seua trajectòria com a conjunt. Trondheim Barokk està dirigit per Martin Wahlberg i Erik Skanke Høsøien.
Destacats