El Consorci de Museus recolza el premi de pintura per a jóvens artistes de la Fundació Mardel

Guardar

exposicion_mardel_2015_en_las_Cigarreras
exposicion_mardel_2015_en_las_Cigarreras

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana dins de la seua política de suport a l'art emergent acollirà del 7 d'octubre al 13 de novembre l'exposició de les obres seleccionades en la IV Convocatòria Mardel.

Mardel és un projecte sense ànim de lucre, l'objectiu del qual és ajudar i promocionar jóvens artistes. L'Ajuntament d'Alacant ha protegit aquesta iniciativa en les seues edicions anteriors, un suport que ara assumeix el Consorci de Museus com a ens autonòmic per a donar una major visibilitat als creadors i reconéixer, així mateix, la labor de mecenatge que desenvolupa l'entitat.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha explicat que "es tracta d'un premi que naix de la iniciativa privada a la nostra Comunitat i al qual es presenten cada any al voltant de 200 artistes de tot Espanya. Des del Consorci de Museus ens sumem al projecte per a reforçar aquesta acció de mecenatge i d'aposta per la cultura des de l'àmbit privat".

La convocatòria, el termini de presentació de projectes de la qual acaba aquest 12 de setembre, està dirigida a artistes entre 18 i 40 anys, i en aquesta es concedirà un premi (dotat amb 4.000 euros) i tres accèssits.

Aquesta iniciativa pretén donar l'oportunitat a artistes plàstics de mostrar el seu treball i accedir a una ajuda a través de premis concedits des d'un jurat qualificat i independent, ja siga en metàl·lic o facilitant la difusió i coneixement de la seua obra.

El jurat encarregat de la selecció de les peces en aquesta convocatòria està compost per: José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana; Nuria Enguita Mayo, directora de Gens Centre d'Art, València, editora de la revista 'Concreta' i comissària; Bruno Leitao, director curatorial d'Hangar-Centre d'Investigació Artística de Lisboa i director del projecte Curatorial Clube.

Amb tot això, Mardel busca impulsar, recolzar, difondre i promocionar jóvens creadors, participant així en un fòrum d'expressió i d'opinió universal dins del món de l'art.

Arxivat a:

Destacats