El Consorci de Museus llança les seues tres primeres convocatòries per a art contemporani

Guardar

16.07.27_presentacio_convocatories
16.07.27_presentacio_convocatories

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, i el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, han presentat les convocatòries públiques de projectes expositius del Consorci de Museus 2017-2018.

Amb aquestes es posa en marxa un nou model de gestió basat en la transparència en els procediments de selecció de projectes, així com en la igualtat d'oportunitats en l'accés a les programacions públiques dels museus.

És la primera vegada que ix a concurs públic la major part de la programació d'un ens museístic a la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Cultura i Esport ha manifestat que "amb la presentació d'aquestes convocatòries comença un canvi de gestió en el Consorci de Museus. Crec que aquest és el camí que s'ha de seguir i la millor forma de seleccionar quins seran els artistes i els comissaris que formaran part de la programació d'aquesta institució".

Així mateix, Girona ha agraït la labor del director del Consorci de Museus que "en molt poc de temps ha preparat aquestes convocatòries amb gran diligència, rigor i transparència. No es pot demanar més a una persona que fa només tres mesos que va assumir el seu càrrec al capdavant del Consorci de Museus".

Les convocatòries es refereixen específicament a les exposicions de caràcter contemporani, pensant en el suport als artistes actuals, als comissaris i a la seua professionalització. Així mateix, les convocatòries estan destinades sobretot als/les artistes i comissaris/àries nascuts/des o residents a la Comunitat Valenciana, però també hi ha una convocatòria de comissariat oberta a qualsevol persona que presente un projecte expositiu.

El 'Diari Oficial de la Comunitat Valenciana' (DOCV) publicarà en breu les tres primeres d'una sèrie de convocatòries que aglutinen la major part de la programació del Consorci de Museus per a l'any que ve. Les tres primeres, les més importants per la seua inversió, ja que sumen entre totes 270.000 euros, són: '365 dies', convocatòria de comissariat durant un any d'una sala del Centre del Carme); 'Escletxes', convocatòria de producció artística i suport a la investigació; 'V.O.', convocatòria de comissariat. El termini per a presentar projectes a les tres convocatòries finalitza el 14 de novembre.

Amb la seua publicació es posa de manifest un procés en què el Consorci de Museus ha treballat junt amb les associacions d'artistes i de crítics d'art d'Alacant, Castelló i València, amb l'assessorament de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i d'acord amb el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana.

Segons el director del Consorci de Museus, "hem treballat conjuntament amb el sector artístic valencià i hem atés cadascuna de les seues propostes perquè del que es tracta és que aquestes convocatòries siguen útils i aconseguisquen el nostre objectiu que no és un altre que el de contribuir a millorar el context sociocultural de la Comunitat Valenciana, i amb això: generar oportunitats, impulsar l'intercanvi entre artistes per a la seua promoció nacional i internacional, fomentar el coneixement de l'art contemporani entre la societat, i sobretot, contribuir a l'impuls i la professionalització del sector".

"Aquestes convocatòries són el punt de partida d'un nou Consorci de Museus, més democràtic, més participatiu, més accessible i on la seua programació siga verdaderament un reflex de l'art que ens envolta", ha explicat Pérez Pont, qui ha afegit que "tot això s'aconsegueix obrint la institució, obrint camins, afavorint l'entrada de noves propostes, i de nous professionals que ens donaran l'oportunitat de gaudir de noves línies de treball".

El director del Consorci de Museus ha recordat que "a aquestes tres primeres li seguirà la publicació d'altres convocatòries dirigides al sector de l'educació artística; per a exposicions de caràcter social, així com de revisió d'artistes valencians de llarga trajectòria".

Arxivat a:

Destacats