El Consorci de Museus posa en marxa ‘Creació sense barreres’, una nova iniciativa audiovisual de divulgació cultural

Una sèrie d’entrevistes en vídeo a artistes, comissàries i comissaris que serà un arxiu de consulta sobre les exposicions organitzades per la institució

Guardar

Projecte ‘Creación sin barreras’
Projecte ‘Creación sin barreras’

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) ha posat en marxa ‘Creació sense barreres’, un projecte en què el periodista Juan Antonio Gallart entrevista els artistes i comissaris de les exposicions organitzades per la institució. La primera entrevista és amb Pamen Pereira, amb motiu de la seua exposició ‘El final del somni’, que es pot visitar en el Centre del Carme fins al dia 24 d’abril, i ja es pot veure en el canal de Youtube del Consorci de Museus. 

A més de convertir-se en un arxiu de consulta per a la ciutadania, ‘Creació sense barreres’ busca ser un espai de reflexió i divulgació de l’art contemporani. “El projecte se situa en un espai intermedi entre el caràcter acadèmic propi dels catàlegs i l’experiència directa del públic que visita les exposicions. Ens agrada parlar de mediació i divulgació perquè significa despertar la curiositat de les persones per l’art contemporani, obrint noves vies d’accés”, afirma José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus i impulsor del projecte. 

‘Creació sense barreres’ és una iniciativa que va en línia amb l’aposta del CMCV d’acostar la cultura i els museus als públics, derrocant barreres i fent l’art contemporani més accessible per a totes les persones.

Conversar sobre art en 30 minuts

Cada publicació de ‘Creació sense barreres’ constarà d’un tràiler d’un minut i mig de duració que es publicarà en les xarxes socials del Consorci de Museus, i les entrevistes completes, d’aproximadament 30 minuts, es podran veure en el canal de Youtube de la institució cultural. 

El periodista especialitzat en cultura Juan Antonio Gallart guionitza i presenta cada peça; Jesús Orrico és el responsable de la producció audiovisual, i el fotògraf Miguel Lorenzo du a terme la foto fixa que acompanya cada un dels vídeos.

“El nostre paper és posar-nos en la pell d’un espectador que té la sort de xarrar amb els creadors i intercanviar impressions directament amb elles i ells. Volem obrir més els museus als públics, derrocar els seus murs, subratllar la seua funció social i atraure més gent, tractant de disminuir aquesta espècie de por que moltes persones senten enfront de l’art contemporani, la sensació de ‘no entendré res’”, assenyala Gallart.

Pamen Pereira, primera entrevista de ‘Creació sense barreres’

Amb motiu de la seua exposició ‘El final del somni’, que pot visitar-se en la Sala Dormitori del Centre del Carme fins al dia 24 d’abril, Pamen Pereira estrena el cicle ‘Creació sense barreres’ com a entrevistada.

“En el fons, el que realment importa a l’ésser humà és la vida i la mort, i només a través de la teua consciència humana eres capaç de percebre l’etern”, assenyala l’artista, que ha creat per a l’exposició una sèrie d’obres inspirades en la mística espanyola del Segle d’Or, prenent com a referència principal el pensament i la poesia de sant Joan de la Creu, i emprant el propi espai expositiu com a origen de la seua creació. 

A més de Pereira, pròximament veuran la llum les entrevistes de José Ramón Alcalá, comissari d’‘Artistes i màquines. Diàlegs en el desenvolupament de l’art digital’, i l’artista urbà Vinz Feel Free i José Luis Pérez Pont, que han comissariat la mostra ‘Emergency on Planet Earth’. 

Destacats