El cicle "Cambra al Palau" rep demà a la violinista Leticia Moreno

Guardar

Leticia Moreno
Leticia Moreno

El cicle "Cambra al Palau" del Palau de la Música, que té lloc a l'Almodí, rep demà dissabte a les 19.30 hores la visita de la violinista Leticia Moreno, artista en residència del Palau de la Música aquesta temporada. Pujarà a l'escenari de l'edifici gòtic amb set músics de l'Orquestra de València per a interpretar una de les obres mestres de la música de cambra, l'Octet en mi bemoll major, op 20 del compositor romàntic alemany Félix Mendelssohn.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello ha valorat la figura d'artista en residència creada fa tres temporades, propiciada per Ramón Tebar i que ha reunit a músics com Gaultier Capuçon, Boris Giltburg i Leticia Moreno. Tello ha destacat que aquesta figura té un doble objectiu, tant artístic com a formatiu, ja que per una part "participa en el nostre abonament i en aquest cicle de cambra, amb una selecció del professorat de l'Orquestra de València segons les obres triades", però també, ha afegit la regidora, "imparteix classes magistrals als músics de l'Orquestra i a l'alumnat dels conservatoris superiors valencians, de gran valor pedagògic i formatiu per als assistents".

D'aquesta manera, Leticia Moreno, que tocarà un violí Nicolò Gagliano de 1762, interpretarà amb els violinistes Enrique Palomares, concertino de la formació simfònica valenciana, Esther Vidal i Julio Imbert; els violoncel·listes Iván Balaguer i Mariano García, i les violes Pilar Marín i Santiago Cantó. Tots ells interpretaran l'Octet de Mendelssohn, una obra de joventut que va compondre als 16 anys i que s'acosta a la mida d'una orquestra de cambra, amb una sonoritat molt orquestral.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que l'artista en residència "eleva el prestigi del Palau de la Música i de l'Orquestra de València, i ja estem treballant a potenciar aquesta figura amb el pròxim director titular per a les pròximes temporades".

Leticia Moreno ha estat el membre més jove a ser admesa per la Fundació Alexander von Humboldt. Ha treballat amb directors com Mehta, Salonen, Järvi, Ashkenazy, Eschenbach, Temirkánov, Penderecki, Orozco-Estrada, Pons, Mena, Gimeno, Eötvös i Boreyko, entre altres. Ha col·laborat amb la Simfònica de Viena, Philharmonia de Londres, Mahler Chamber Orchestra, filharmòniques de Sant Petersburg, Montecarlo i Luxemburg, Orquestra del Mariinsky, Academy St. Martin-in-the-Fields, i les principals orquestres espanyoles. Ha guanyat concursos de violí com Szeryng, Concertino Praga, Novosibirsk, Sarasate, Kreisler i és Premi Princesa de Girona de les Arts i Lletres.

Destacats