El Centre del Carme ha arribat als 58.309 visitants en el primer trimestre de 2022, amb un 40% de joves

El centre s’acosta a les xifres prèvies a la crisi sanitària, amb un 62,5% més de visitants que en el mateix període de 2021

Guardar

Visitants de l'exposició ‘Emergency on Planet Earth’
Visitants de l'exposició ‘Emergency on Planet Earth’

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ha aconseguit atraure en el primer trimestre de 2022 un total de 58.309 visitants, dels quals el 40,3 % són joves. 

El principal agitador cultural de València supera així en un 62,5 % la dada total de visitants rebuts durant el mateix període de 2021 i s’aproxima a xifres prèvies a la crisi sanitària, amb 77.027 i 67.743 visitants en 2019 i 2020, respectivament. 

L’atractiu de les diferents propostes culturals del centre, després de l’arribada a la direcció de José Luis Pérez Pont en 2016, s’ha traduït en un augment significatiu del nombre de visitants, a excepció dels períodes més aguts de la crisi sanitària, però especialment en un important increment del públic jove. 

Més d’un 40 % de joves

El CCCC ja s’ha consolidat com l’espai cultural de referència per al públic jove, que copa el 40,3 % de la quota total del primer trimestre, xifra tan sols superada pels visitants adults, que suposen el 42,91 % del total. 

“Durant aquests sis últims anys s’ha anat fent un treball constant de programació per a atendre les necessitats de diferents segments de població i s’ha reforçat molt el treball en programació per a públic jove, amb el propòsit d’obrir la institució cultural tant en l’àmbit expositiu com en el d’activitats culturals”, assegura el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont. 

Les estadístiques d’aquest primer trimestre revelen també que el 19,42 % dels visitants van acudir atrets pel programa d’actes culturals, mentre que el gros de visites, amb un 80,58 %, es deuen a l’oferta expositiva del Centre del Carme. 

“Programem una bateria de continguts culturals innovadors amb els quals hem aconseguit fer del CCCC un espai que s’incorpora a la vida quotidiana, un museu dels ciutadans on cada persona importa, posant especial atenció en les famílies i el públic jove, un esforç que progressivament ha aconseguit calar”, assenyala Pérez Pont.

En les propostes del Centre del Carme conviuen disciplines de caràcter més clàssic amb propostes disruptives vinculades a l’art urbà, la dansa contemporània o la música, així com una agenda d’activitats que inclou de manera contínua projeccions de cine, performance, xarrades, concerts, cicles de dansa o arts escèniques de xicotet format, entre altres.

Durant aquest primer trimestre de l’any, el públic ha pogut gaudir de creacions contemporànies amb llenguatges i temàtiques molt diversos. La conscienciació mediambiental és l’eix temàtic de ‘DULK. Procés natural’, projecte de l’artista responsable de la falla municipal de 2022, Antonio Segura, així com ‘d’Emergency on Planet Earth’, en la qual artistes urbans nacionals i internacionals comparteixen les seues inquietuds sobre les diverses problemàtiques que afecten el medi ambient. 

La mostra ‘Per què soc així?’, que forma part del calendari oficial de World Design Capital València 2022, posa en relleu la importància del disseny en la nostra societat, mentre que la Sala Dormitori —antic dormitori dels frares del convent— exhibeix una sèrie d’obres de l’artista Pamen Pereira creades especialment per a l’ocasió. Les exposicions ‘Artistes i màquines. Diàlegs en el desenvolupament de l’art digital’, ‘Carmen Alborch. L’art i la vida’ o ‘Climate Replay’, els concerts de ‘CCCC Music Lab’, o el cicle de xarrades ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’ són altres de les propostes que han omplit les sales i els claustres del centre durant els tres primers mesos de 2022.

Un 77,38 % de la Comunitat Valenciana

Segons el lloc d’origen, la Comunitat Valenciana lidera la quota de visitants del trimestre amb un 77,38 %, xifra que mostra el calat de les propostes culturals del centre entre els valencians i les valencianes. Els visitants de la resta d’Espanya suposen un 7,71 %, mentre que el públic estranger suposa un 14,9 % de l’afluència total. 

Respecte al públic internacional, segons les dades recopilades, el Centre del Carme ha rebut en els tres primers mesos de l’any visitants de 84 nacionalitats diferents, amb Itàlia i França al cap, amb un 15,41 % i 15,21%, respectivament, i Països Baixos, Alemanya, i Anglaterra completant la llista dels cinc països amb el nombre més alt de visitants. 

Arxivat a:

Destacats