El Centre del Carme presenta virtualment 'Situació IV' del festival d'art d'acció 'Escolta! València'

Guardar

Escucha_Valencia_CCCC
Escucha_Valencia_CCCC

El Centre del Carme Cultura Contemporània presenta aquest divendres 'Situació IV', una videoconferència en què investigadors de la plataforma artística Diàleg Obert, Mario Montoya, Lorena Izquierdo i Kira Pérez reflexionen amb diversos músics de la ciutat de Berlín sobre les vinculacions entre la música experimental i l'art d'acció.

La videoconferència resumeix, explica i reflexiona al voltant de les tres anteriors #Situacions presentades en el Centre del Carme de manera presencial, dins del projecte 'Escolta! València' organitzat per la plataforma Diàleg Obert, en col·laboració amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

#Situacions aposta per la intermèdia de la música experimental i l'art d'acció amb l'objectiu de posar al descobert les relacions entre les seues combinatòries i els factors sinestèsics que poden entrar en joc, i, al mateix temps, la possibilitat de fusionar-los i crear un altre llenguatge. Entenen la intermèdia com una pràctica artística i una determinada actitud enfront del procés creatiu i la vida; posen en evidència els signes i codis que regeixen el mode de percebre, i, per tant, el mode de construir múltiples sentits en aquest món.

La videoconferència pretén ser una escolta atenta a altres novetats que venen de ciutats amb més trajectòria en l'experimentació sonora. Des de Berlín, participen els músics Samuel Hall (bateria), Axel Dörner (trompeta), Carina Khorkhordina (trompeta) i Helene Winkler (violoncel). Artistes i organitzadors expliquen aquesta experiència desenvolupada al Centre del Carme com un laboratori de creació instantània, des de la col·lectivitat, en què la improvisació té un paper fonamental.

'Situació IV' es podrà veure a través de la web del Consorci de Museus i del Centre del Carme i les seues xarxes socials, en el marc del programa en línia #CCCCenCasa.

El director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha manifestat que "el Centre del Carme és un centre en què transcendeixen i es contaminen diferents formats i experiències artístiques com és el cas d''Escolta! València' amb els quals col·laborem des de fa ja diverses edicions".

Pérez Pont ha assenyalat que "de la mateixa manera que la cultura contemporània manté viva aquesta investigació cap a nous formats, el Centre del Carme inicia en aquesta nova etapa postpandèmia un projecte cultural en què l'acció artística en viu va de la mà de l'experiència virtual i es retroalimenten" i ha afegit que "el nostre programa en línia #CCCCenCasa es manté i anirà incorporant setmana a setmana noves propostes específiques didàctiques i altres tipus d'activitats".

#CCCCenCasa

En el marc del #CCCCenCasa, el canal podcast del Centre del Carme #CCCContesenCasa continua cada diumenge oferint un contingut creatiu, endinsant-se en el món del conte i de l'animació lectora, sense oblidar-se de promulgar valors com la diversitat, la igualtat, l'estima per la cultura, l'ecologia, el respecte a les persones majors i la importància de les tradicions.

El seu tretzé podcast, que s'ofereix en col·laboració amb Rebombori Cultural, compta amb la participació de Francisco Javier Illán Vives, autor de 'Con paso lento', 'Nausícaä', 2003 i de 'La Maldición', 2004, primera entrega de 'La cólera de Nébulos', que ha arribat a tres edicions. Els seus relats i contes apareixen en diferents antologies i revistes. Entre altres novetats, Laia Cuentacuentos narrarà 'Lila y Pepe', un conte d'igualtat i diversitat sobre xiquetes que porten flors i xiquets que porten tests al cap.

Partint del fet que la música està en tot, perquè habita en les persones, cos i veu es converteixen en els instruments principals dels tallers en línia de 'Mus'n Babies' per a bebés de 0 a 3 anys. L'equip d'Utem Escola de Música proposa diferents tallers sonors inspirats en les exposicions del Centre del Carme o en les col·leccions permanents dels Museus de Belles Arts de Castelló i d'Alacant.

Més de 30 iniciatives en l'àmbit de la mediació i l'educació s'han desenvolupat sota el programa #CCCCHabitantEspais amb entrevistes a professionals de l'educació i la mediació cultural i tallers vinculats a les mostres del Centre del Carme. Entre altres propostes, aquesta setmana s'incorpora una nova versió del taller 'Des de la meua finestra', inspirat en la mostra que reuneix les il·lustracions del confinament.

Així mateix, aquesta setmana es presenta la intervenció de Heike Freire, llicenciada en Psicologia i Filosofia per la Universitat de París. Experta en desenvolupament infantil i innovació educativa, Freire ha sigut assessora del govern francés en l'Institut d'Educació Permanent de París. Li preguntem si ens ajudarà aquesta crisi a valorar la naturalesa com el millor escenari per a la infància. En la seua intervenció, Heike Freire assenyala la importància del contacte amb el medi natural per al desenvolupament de les persones i explica que "no podem estar sans en un medi castigat perquè estem íntimament lligats a aquest. El que fem a la naturalesa ens ho fem a nosaltres mateixos".

D'altra banda, cada una de les exposicions que ja es poden visitar en el Centre del Carme disposa de la seua respectiva visita virtual per a garantir l'accés a la cultura de tota la ciutadania.

Destacats