El CCCC analitza les noves relacions afectives que qüestionen el model normatiu de l'amor

No es tener algo serio, es vivir algo sano' comença aquest divendres a les 19.00 hores a la Sala Refectori del CCCC

Guardar

Participants en la trobada entre escriptors i escriptores
Participants en la trobada entre escriptors i escriptores

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) serà un punt de trobada entre escriptors i escriptores, amants de la lectura i públic. Aquest divendres, a les 19.00 hores, la Sala Refectori acollirà la primera conversa de 'No es tener algo serio, es vivir algo sano', un cicle en què els protagonistes són els llibres que qüestionen el model normatiu de l'amor.

Es tracta d'una iniciativa pionera que té com a objectiu mostrar que hi ha relacions afectives que van més enllà de la ideologia de l'amor. "Vivim en una societat en què s'ha establit un model de parella relacional únic, però hi ha més. Amb aquestes converses ens acostarem a l'anarquia relacional, el poliamor, la soledat, la comprensió o la resignificació de l'amistat", explica María Acaso, la primera de les ponents del cicle junt amb l'activista Mari Luz Esteban.

José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus i del CCCC, assegura que el títol del cicle, 'No es tener algo serio, es vivir algo sano', "és tota una declaració d'intencions, una reivindicació de la diversitat afectiva i sexual de la nostra societat. Amb aquestes trobades, diverses generacions compatiran experiències i idees per a avançar cap a relacions més sanes i respectuoses", apunta.

Eva Fernández, coordinadora de 'No es tener algo serio, es vivir algo sano', destaca la singularitat del format, ja que seran els lectors i les lectores els que debatran amb els escriptors i les escriptores. "La conversa es desenvolupa a partir de les reflexions que sorgeixen de la lectura. Amb això, podrem fer de l'íntim una cosa política, i valorarem la importància de l'ús del llenguatge", assegura.
A les 19.00 hores d'aquest divendres, Acaso compartirà les seues vivències amb la lectura de 'Crítica del pensamiento amoroso' (2011) i els poemaris 'La muerte de mi madre me hizo más libre' i 'Manifiesto de las mujeres viejas' de Mari Luz Esteban, amb la conversa 'Un amor después del amor'.

Després d'aquesta primera trobada, pel CCCC passaran cada mes Brigitte Vasallo, Laura Latorre, Juan Carlos Pérez Cortés, Helen Torres, Cristian Yapur, Pamela Palenciano, Ivan Larreinaga, Sonia Pina, Celia Castle, així com lectores i lectors a títol individual i col·lectiu. Ho faran una vegada al mes fins al mes de març de 2022.

Un amor després de l'amor

María Acaso i Mari Luz Esteban posaran les bases del cicle a les 19.00 hores d'aquesta vesprada a la Sala Refectori del CCCC amb 'Un amor después del amor'. El públic hi podrà assistir sense necessitat d'inscripció, fins a completar aforament.

María Acaso és una productora cultural els projectes de la qual se centren a desafiar les divisions entre art i educació, l'acadèmic i el popular, la teoria i la pràctica; a desenvolupar una educació contemporània i a transformar els formats de transmissió del coneixement. Sòcia fundadora del col·lectiu Pedagogías Invisibles, actualment és cap de l'Àrea d'Educació del Museu Reina Sofía.

Mari Luz Esteban va començar com a metgessa i va transitar cap a l'antropologia. Ara és professora i investigadora de la Universitat del País Basc (UPV/EHU) i situa l'eix del seu treball en els vincles entre salut, gènere, cos i emocions. Des del seu activisme feminista, construeix coneixement en forma d'autobiografia corporal o autoetnografia, sumant-se a una epistemologia feminista rellevant, necessària i imparable. Entre les seues nombroses publicacions destaquen 'Antropología del cuerpo' (Bellaterra, 2004), 'Crítica del pensamiento amoroso' (Bellaterra, 2011), 'El feminismo y las transformaciones en la política' (Bellaterra, 2019) i un poemari, 'La muerte de mi madre me hizo más libre' (La Oveja Roja, 2017), i recentment 'El manifiesto de las mujeres viejas'', totes obres que dialoguen entre si.
Escola de noves afectivitats

Les sis converses del cicle seran el punt de partida per a la creació d'una escola de noves afectivitats al Centre del Carme. Totes les sessions seran gravades amb l'objectiu d'aprofundir en algunes de les qüestions que compartisquen ponents i públic.

Arxivat a:

Destacats