Educació i l'Institut Valencià de Cultura organitzen conjuntament la jornada 'Edusiona't amb les arts'

Està previst que al voltant de 200 docents participen el pròxim 7 de juliol en una jornada que té com a objectiu reivindicar l'art com a instrument d'aprenentatge

Guardar

Edusionat_amb_les_arts
Edusionat_amb_les_arts

La Direcció General de Política Educativa de la Conselleria d'Educació i l'Institut Valencià de Cultura han unit els seus esforços per tal de reivindicar i fomentar el paper de l'art com a instrument d'aprenentatge a les aules. El resultat és una jornada adreçada als docents que tindrà lloc del pròxim 7 de juliol al Centre del Carme sota el títol "Edusiona't amb les Arts".

"Edusiona't amb les arts" pren el nom de la trobada d'innovació educativa celebrada el passat 30 de gener a València, amb un gran èxit de difusió, i fa referència a la suma de dos factors: educació i il·lusió, als quals se suma en aquesta ocasió un tercer eix que no és altre que el de les disciplines artístiques.

Les ponències, tallers, intercanvis d'experiències i exposicions programades giren al voltant de dos idees principals. D'una banda, l'art, com a expressió de la bellesa humana, s'ensenya i s'aprén, i és un factor clau per a la felicitat personal, de manera que disciplines com la pintura, la música, el teatre, la dansa, el cinema i el cant han d'estar presents a les aules. D'altra banda, la jornada reivindica el paper de l'art per provocar emocions i el fet que aquestes poden marcar la diferència entre estudiar i aprendre, ja que s'aprèn amb més facilitat allò que emociona.

Activitats de la jornada "Edusiona't amb les arts"

La ponència que obrirà la jornada estarà a càrrec de Lucía Miranda, una jove directora d'escena, arteducadora i gestora cultural. A més d'obtindre prestigiosos guardons en el camp de la direcció, com a educadora ha coordinat tallers de teatre documental i teatre fòrum en centres d'Espanya, Senegal, França i Estats Units.

Posteriorment se celebrarà una exposició interdisciplinar a càrrec de l'IES Luis Vives de València i diversos tallers on els docents podran oferir i compartir les seues experiències didàctiques relacionades amb el paper de l'art a les aules. Els tallers estaran dedicats a les arts plàstiques, música, literatura, dansa i art dramàtic.

A la vesprada, l'Institut Valencià de Cultura i Les Arts exposaran als assistents la seua programació, així com l'oferta d'activitats didàctiques disponibles per als centres. "Edusiona't amb les arts" finalitzarà amb una fireta al claustre del Centre del Carme.

L'oferta es completarà amb una "fireta de les arts" amb diverses parades que es muntaran al Centre del Carme i amb l'espectacle de dansa "El cant del cos".

Arxivat a:

Destacats