“Desconfinant la Cultura” celebra el Nadal a la Beneficència

L'àrea de Cultura de la Diputació programa activitats descofinades en diversos pobles de València i també al Centre de La Beneficència per a les festes de Nadal

Guardar

Desconfinant1
Desconfinant1

El programa "Desconfinant la Cultura" que programa l’àrea de Cultura de la Diputació, arriba amb les últimes activitats que tancaran l’any en diversos pobles i també en el Centre Cultural de La Beneficència. Un programa cultural especial, adaptat a les noves condicions de la pandèmia, però amb moltes ganes de fer-nos gaudir del Nadal.

Activitats a La Beneficència

Dissabte 26, a les 12:00h, podrem veure el Cor de L’Eliana i la seua escoleta en acció, amb una molt especial col·laboració del músic i cantant Dani Miquel. Música per a commemorar els nadals, amb la recuperació de cançons de grups i autors valencians com Lluís Miquel, Paco Muñoz o Carraixet.

Diumenge 27, sessions a les 11:00h i a les 12:45h de "Nadal a ritme de rock", amb Cocó teatre. Una història musical feta per uns donyets que semblen molt ocupats amb els regals de Nadal.

Diumenge, 3 de gener, sessions a les 11:00h i a les 12:45h Óscar Mora ens presentarà el seu espectacle "Històries pel canvi de solstici". Una fita de l’any que els nostres avantpassats interpretaven com un moment especial per a agermanar-se entendre millor els cicles de la Terra.

Activitats en pobles i comarques valencianes

Dimarts 22 de desembre a la Casa de cultura-Auditori de Bètera a les 18:00h, la companyia Teatre Micalet inicia una xicoteta gira amb l’exitosa comèdia "Nadal en casa dels Cupiello". Els preparatius del Nadal són molt especials a casa del Cupiello, una família de Nàpols i un desgavell de casa. Nadal en casa dels Cupiello passarà també per Carlet, el 18 de desembre a les 18:00h al Teatre Giner, i per Genovés, a l’Auditori municipal, a les 19:00h.

Dimarts, 22 de desembre, a les 19:00h, a l’auditori municipal de Llombai, el Teatre de l’abast ens presenta "Rob", un espectacle multidisciplinar, amb dansa, titelles, llums i ombres, que ens parla de Rob, un naufrag que arriba a una illa on podrà trobar-se a si mateix.

Diumenge, 27 de desembre, al Centre cultural d’Alcàsser, 18:00h. Rosi Cortázar ens mostrarà el poder de la paraula, amb els seus contes i narracions que van de l’Orient a l’Occident, i dimarts, 29 de desembre, a l’Auditori municipal de Daimús, a les 17h, contes i històries de la nostra cultura, a càrrec de la companyia Teatre Micalet. Un fabulós viatge pels indrets menys coneguts del nostre país.

Museus en acció

A partir del dia 29 de desembre, de nou en la Beneficència, el públic tindrà noves ocasions per conèixer amb una visita "a la carta" l'exposició temporal del Museu de Prehistòria de València "En temps dels visigots al territori de València". Les sessions seran els dies 29, 30 i 31 de desembre i 5 de gener, a les 11 del matí, i en elles descobriran una part de la història que ha sigut poc tractada pels historiadors, però que no té menys importància que altres períodes més coneguts.

Els que visiten este centre cultural també podran gaudir del taller de "L'orfebre Brunequilda", que tracta el vessant de l'art visigot d'adornar i que tindrà lloc a la Beneficència els dies 29, 30 i 31 de desembre i 2, 3, 5, 9 i 10 de gener, a les 12:00. Després de conèixer millor l'art visigot, els assistents podran fer un adorn personal, un collar de comptes, de tradició visigoda. D'altra banda, la nova sala permanent d’este museu, inaugurada fa pocs dies, està dedicada a les "Societats caçadores i recol·lectores de la Prehistòria", i es podrà visitar els dies 2, 3, 9 i 10 de gener, a les 11 h.

Per la seua banda, el Museu Valencià d'Etnologia "L'Etno" omplirà l'agenda festiva de les vacances amb un nadal prou diferent, a la vegada que divertit.

Els dies 26, 27, 29, 30 i 31 de desembre, i 2, 3 i 5 de gener, a les 10:45 i a les 12:30, els xiquets i xiquetes, majors de quatre anys, podran participar en "Fes el teu monstre de Nadal". Al llarg del matí podran gaudir d'un entretingut teatre de titelles i també de treballs manuals.

El titella comptarà com la festivitat de Nadal està associada a les coses bones, regals i bones intencions. Però en altres tradicions hi ha personatges que no volen que rebam regals ni sigam feliços en estes dates. Tot seguit els i les participants construiran la seu titella, a la qual podran afegir els seus comentaris.

Destacats