Continuen els Concerts de Vivers

Guardar

Després d’un notable cap de setmana, els concerts en Vivers, una de les activitats emblemàtiques de la Gran Fira de València, van tornar ahir a les deu de la nit, amb la presència en l’escenari del grup xilé Quilapayún i el seu compatriota, el cantautor Lucho Roa.

Quilapayún, la banda pionera de la Nova Cançó Xilena, que va compartir creativitat i cançons amb Víctor Jara i que va patir l’exili a França després del colp d’estat de Pinochet, celebra el seu aniversari amb una gira que celebra els seus cinquanta anys i que compta amb València entre les seues destinacions.

Durant les seues cinc dècades de trajectòria, Quilapayún ha gravat més de 40 discos i ha rebut nombrosos reconeixements, entre els quals es troben la distinció que els va atorgar en 1994 l’Organització d’Estats Americans (OEA) i el Consell Interamericà de Música en el seu màxim grau.

Actualment, la banda està formada per Carlos Quezada, Hernán Gómez, Hugo Lagos, Guillermo García, Seba Quezada, Ismael Oddó i Ricardo Vegas.

Al seu costat participarà en el concert Lucho Roa, artista xilé estudiós del folklore llatinoamericà i resident a Espanya des de 1995. Roa ha participat en nombrosos projectes solidaris i de cultura popular a la Comunitat Valenciana i ha musicat, entre altres poetes, Rafael Alberti, Mario Benedetti i Vicent Andrés Estellés.

Destacats