El Consorci de Museus presenta en ARCO les seues últimes publicacions d’art contemporani

Per quart any consecutiu, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) participa en Arts Libris, la secció editorial d’ARCOmadrid, amb més de 30 títols

Guardar

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) participa en Arts Libris, la secció editorial d’ARCOmadrid
El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) participa en Arts Libris, la secció editorial d’ARCOmadrid

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) portarà l’art contemporani amb segell valencià a la Fira Internacional de l’Art Contemporani ARCOmadrid, que celebra el seu aniversari 40 (+1) del 23 al 27 de febrer a IFEMA. Es tracta d’una edició plantejada com a homenatge a les galeries que han format part de la història d’una de les principals plataformes del mercat de l’art.

“ARCOmadrid ocupa un espai clau en el circuit internacional de promoció i difusió de la creació artística contemporània. Des del Consorci de Museus presentem cada any, a través de les nostres curades publicacions, el reflex de la nostra programació expositiva i amb això donem impuls i visibilitat als i les artistes i comissaris i comissàries, mostrant la riquesa i heterogeneïtat de la creació contemporània, donant un especial protagonisme a la procedent de Castelló, València i Alacant”, destaca José Luis Pérez Pont, director del CMCV i del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC). 

Des de 2019, el CMCV participa en Arts Libris, que té com a objectiu difondre l’edició contemporània de llibres d’artista i s’orienta a la iniciació del col·leccionisme. En la setena edició, presenta 55 expositors nacionals i internacionals, amb una notable presència d’editors procedents del Brasil, Mèxic i Portugal. 

34 títols en Arts Libris

Per quart any consecutiu, el Consorci de Museus tindrà un expositor amb els últims 34 catàlegs editats per la institució. Entre aquests, els d’enguany: ‘Edel Rodríguez. Agente naranja’, ‘Martin Parr. Parrathon’, ‘Carmen Alborch. L’art i la vida’, ‘Between debris and things’, ‘1998-2015. Cabanyal Portes Obertes. Cultura i ciutadania’, ‘Clara Montoya. TÚ’, ‘Natures mortes. Avelino Sala’, ‘Cultivar, compartir, practicar. De representacions, pràctiques i contextos’ i ‘Amalia Ulman. Fauna de las Cuatro Torres’, l’últim llançament del CMCV.

Quant als editats en 2020, ‘Prohibit fixar cartells. REA Cartells valencians 2000_2020’, ‘Álex Francés. Transcuerpo 2010-2020’, ‘El apartamento. Fermín Jiménez Landa’, ‘Fuencisla Francés. Punto de fuga’, ‘Qué pasa con los insectos después de la guerra. Escif’, ‘Seres fuera de campo. Mery Sales’, ‘Spectre - Cap a un llenguatge visual des de l’auditiu. Edu Comelles’, ‘Viatge a Corfú. Carlos Pérez. L’home-museu’, ‘Terrenos baldíos. Comunicado urgente contra el despilfarro. Amalé y Bondía’ i ‘Maribel Domènech. Acciones cotidianas. 1986-2020’.

A aquests se sumen ‘Ana Teresa Ortega. Passat i present, la memòria i la seua construcció’, ‘EVREKA. PiciAvo’, ‘Luis Gordillo. Fotoalimentación’, ‘La misma sombra. Isidro López-Aparicio’, ‘On germinen els silencis’, ‘Sistema operativo. Colecciones Daniel G. Andújar’, ‘Totalitat i infinit’, ‘Xisco Mensua. 15.600 días’ i ‘Xu Bing’, de 2019.

El públic també podrà trobar a l’expositor del CMCV tots els llibres de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, que mostra les adquisicions de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en el seu Pla incentiu del patrimoni artístic valencià. Es tracta d’un programa impulsat en 2017 que té com a objectiu dinamitzar el mercat artístic contemporani i, al mateix temps, crear un fons públic amb un conjunt d’obres representatives de l’estat actual de la creació artística en territori valencià. 

El primer títol de la nova col·lecció de pensament contemporani del CCCC, ‘Innovación desde el museo. Ensayos sobre emergencia cultural’, ocuparà un espai especialment singular en Arts Libris. Està coordinat per la crítica d’art Marisol Salanova i el director del CCCC, José Luis Pérez Pont. Recull 20 perspectives sobre el museu i el centre d’art com a alguna cosa més que una plataforma de continguts, quan les condicions requereixen un tancament al públic o una sobtada reorientació de la seua programació a través de nous mitjans, tal com ha ocorregut per la pandèmia del coronavirus.

Amb fotografies de Juan Ramón Peiró i disseny de Dídac Ballester. Escriuen: María Acaso, Carmen Buelohá, Paula Cabaleiro, Jorge Carrión, Florencia Claes, Mario Colleoni, Jordi Costa, Marilena de Chiara, Luis Deltell, Blanca de la Torre, Rocío de la Villa, Fernando Gómez de la Cuesta, Semíramis González, Ignacio Granero, María Llopis, Pati Núñez, Regina Pérez Castillo, José Luis Pérez Pont, Magda Polo i Marisol Salanova. 

Tots aquests títols són editats pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i també es poden adquirir al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) i als punts de venda en línia i físics de la Llibreria Llig de la Generalitat Valenciana, present a Castelló de la Plana, València i Alacant.
 
ARCOmadrid 2022 se celebrarà del 23 al 27 de febrer als pavellons 7 i 9 del recinte firal d’IFEMA MADRID, de tal manera que dedicarà les tres primeres jornades exclusivament als professionals, i a partir de les 15.00 h del divendres 25 obrirà les portes al públic.
 

Destacats