El Consorci de Museus ofereix suports digitals per a gaudir de l’art des de qualsevol lloc

‘CCCCPodcast’, el primer pòdcast creat per un museu valencià, disposa ja de 7 episodis disponibles en IVOOX, Spotify, Amazon Music i Apple Music

Guardar

Entrevista a Pérez Pont y Feel Free al Centre del Carme
Entrevista a Pérez Pont y Feel Free al Centre del Carme

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana fa ús de les noves eines i els nous suports de comunicació per a difondre la cultura contemporània i fer-la accessible des de qualsevol lloc, fins i tot durant les vacances. El format radiofònic ‘CCCCPodcast’, la sèrie audiovisual ‘Creació sense barreres’ i el programa #CCCCenCasa, permeten conéixer amb més profunditat les propostes del CMCV i del Centre del Carme des de qualsevol dispositiu, portant l’agitació cultural allà on anem.

“La tecnologia i els nous mitjans de comunicació ens ofereixen l’oportunitat de maximitzar l’abast de les nostres propostes, explorar nous llenguatges i acostar-nos a l’audiència més jove. Durant el confinament vam posar en marxa diverses iniciatives per a continuar gaudint de la cultura contemporània des de casa, que van tindre una molt bona acollida. La nostra línia de treball es basa en l’experimentació de formats culturals, i amb els nostres nous projectes ‘CCCCPodcast’ i ‘Creació sense barreres’ volem oferir un plus de continguts vinculats a la nostra programació d’una manera dinàmica i accessible”, assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

Escoltar la cultura

El passat mes de maig, el Centre del Carme es convertia en el primer museu de la Comunitat Valenciana a tindre pòdcast propi, ‘CCCCPodcast’. De la mà de la periodista Amàlia Garrigós i l’artista sonor Edu Comelles, el pòdcast quinzenal del CCCC aborda temàtiques vinculades a les propostes i activitats del centre, amb format narratiu i ritme dinàmic. Les set primeres entregues —de la sèrie completa de 20— ja estan disponibles en les plataformes IVOOX, Spotify, Amazon Music i Apple Music.

L'artista davant la càmera

El projecte audiovisual de divulgació cultural ‘Creació sense barreres’ és una de les iniciatives de difusió més potents del Consorci de Museus en què el periodista Juan Antonio Gallart entrevista els artistes i comissaris de les exposicions organitzades pel CMCV i el Centre del Carme. A més de convertir-se en un arxiu de consulta per a la ciutadania, ‘Creació sense barreres’ busca ser un espai de reflexió i divulgació de l’art contemporani en primera persona.

Entre les peces que ja estan publicades, destaca l’entrevista a José Luis Pérez Pont i Vinz Feel Free, comissaris de l’exposició ‘Emergency On Planet Earth’, que tracta sobre el canvi climàtic, una problemàtica més present que mai amb les altes temperatures que s’estan vivint en aquests mesos d’estiu.

Els espectadors podran també submergir-se en la història de l’art de la mà de Pilar Tébar, Comissària de l’exposició ‘El pintor José Aparicio. 1770-1838’ que es pot visitar aquests dies en el Museu de Belles Arts d’Alacant (MUBAG), o conéixer les reflexions que ens proposen l’artista Diana Blok i la comissària Claudia Fazzolari a través de la videoinstal·lació ‘Diana Blok. Monòlegs de gènere’, en la Sala 2 del CCCC.

L’última entrega de ‘Creació sense barreres’ és la conversa amb el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, sobre la tasca de mecenatge artístic que està duent a terme des de 2017 la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb l’adquisició d’obres per a la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, la cinquena edició de la qual es pot visitar en la Sala Dormitori del CCCC fins al pròxim 11 de setembre, i posteriorment en diferents poblacions de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, i complint amb la seua missió d’arxiu audiovisual del CMCV, estan a disposició del públic els vídeos de ‘Creació sense barreres’ sobre exposicions que ja van ser clausurades com ‘El final del somni’, amb una entrevista amb la seua creadora, Pamen Pereira —que posteriorment va ser premiada en ARCO—; ‘Artistes i màquines’ explicada pel seu comissari, José Ramón Alcalá; o ‘Per què soc així?’, amb un episodi en què el dissenyador Juli Capella, comissari de la mostra, relata les curioses històries que expliquen les formes concretes dels objectes més quotidians.

Recórrer les exposicions del Centre del Carme des de casa

Durant els mesos de confinament en 2020, el CCCC va desenvolupar el programa #CCCCenCasa, per a gaudir de propostes culturals adaptades a qualsevol edat, fins i tot la més tendra infància. El programa continua disponible en la web del Consorci de Museus i s’actualitza regularment, oferint activitats educatives i ‘tours’ virtuals d’exposicions del Centre del Carme, que permeten recórrer de forma immersiva cada una de les seues sales.

Fotografies, audiovisuals i altres eines gràfiques permeten participar de les exposicions del Consorci de Museus des de qualsevol lloc i accedir a continguts, jocs interactius i altres detalls específicament desenvolupats per a amenitzar la visita virtual.

Destacats