El Consorci de Museus lliura a les falleres majors de València els seus ninots dissenyats per Ceballos & Sanabria i Marina Puche

Guardar

 Lliurament dels ‘ninots-figura’, dissenyats per Ceballos & Sanabria i Marina Puche, a les Falleres Majors de València de 2024
Lliurament dels ‘ninots-figura’, dissenyats per Ceballos & Sanabria i Marina Puche, a les Falleres Majors de València de 2024

La fallera major de València, María Estela Arlandis, i la fallera major infantil de la ciutat, Marina García, han rebut els seus 'ninots-figura', dissenyats per Ceballos & Sanabria i Marina Puche com a part de la instal·lació 'Llegir en verd', produïda pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i exposada durant les Falles 2024 i el mes d'abril en el claustre renaixentista del Centre del Carme.

Acompanyades dels artistes José Luis Ceballos i Francisco Sanabria, així com del vicepresident de la Junta Central Fallera, Alberto de Marco, les falleres han sigut rebudes en el Centre del Carme a ritme de 'dolçaina i tabalet'.

Les falleres majors s'han mostrat "molt emocionades de poder atresorar les figures", unes peces centrades en l'imaginari del monument municipal infantil de 2024, que girava entorn de la capitalitat verda europea de València i la lectura.

Amants de l'art, la cultura i el patrimoni

Les màximes representants de les Falles han aprofitat per a visitar l'exposició 'La vida secreta de les microalgues' en el Carme, on María Estela Arlandis ha assegurat que "l'art m'agrada molt perquè el meu pare és pintor, pinta icones, i ho hem heretat a casa".

"Sempre que podem ens escapem a un museu o a una església per a gaudir del patrimoni que tenim i el Centre del Carme és un perfecte exemple d'això, es respira història, està perfectament conservat i és un luxe poder ser ací", ha assegurat.

Per part seua, el director gerent del CMCV, Nicolás Bugeda, ha destacat que "les Falles són part molt important de la nostra cultura i senyals d'identitat i, per això, des de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura, a través del Consorci de Museus, tenim el compromís de continuar fent costat al món faller amb diferents activitats i exposicions".

Els artistes Ceballos & Sanabria han firmat les seues creacions que, a partir d'ara, guardaran les falleres majors de València de 2024 en record del seu pas pel Centre del Carme que, un any més, "ha mostrat el seu compromís amb el món de les Falles", segons Bugeda.

Destacats