Cinema Jove arranca amb un assaig brasiler sobre l'anorèxia i una reflexió irònica australiana sobre la generació mil·lennista

Álex Montoya preestrena la seua segona pel·lícula, 'Lucas', abans de la seua arribada a les sales el pròxim 25 de juny

Guardar

cinemajove
cinemajove
La 36a edició de Cinema Jove arranca demà, 18 de juny, amb la projecció de dues òperes primes a concurs en la Secció Oficial de Llargmetratges, la brasilera 'Ecstasy', de Moara Passoni, i l'australiana 'Friends and Strangers', de James Vaughan.Passoni debuta amb un 'coming-of-age' entre la ficció i el documental, on explora els seus propis desordres alimentaris "Sent que l'anorèxia és una forma de resistència al patró del consumisme i l'acumulació del neoliberalisme, així com una versió elevada de la destrucció, l'alienació i l'individualisme que el sistema predica. És com si reproduïres al teu cos els patrons opressius del món contemporani", ha explicat la directora.Amb una inquietant alhora que electritzant banda sonora de David Lynch i Lykke Li, 'Ecstasy' és una exploració immersiva de l'agonia i el plaer paradoxal lligats als desordres alimentaris en el context del caòtic panorama polític del Brasil en la dècada dels noranta.Per la seua banda, l'australià James Vaughan ofereix la seua visió de la generació mil·lennista en 'Friends and Strangers'. Com si es tractara d'un personatge extraviat d'una pel·lícula d'Éric Rohmer, el seu protagonista roman aïllat en l'escenari de la classe burgesa australiana, perdut entre els seus problemes emocionals i una sensació de buit cada vegada més palpable. El director, guionista i editor James Vaughan llança una mirada a la joventut adinerada del seu país entre la desafecció sentimental i la ironia més descarada.

Preestrena de 'Lucas'

Cinema Jove acull la preestrena de la segona pel·lícula del valencià Álex Montoya, 'Lucas', abans que s'estrene aquest pròxim 25 de juny en les sales. La pel·lícula acaba de ser reconeguda amb tres guardons en la Secció Zonazine del Festival de Màlaga, la Biznaga de Plata a Millor Pel·lícula Espanyola, el Premi a la Millor Interpretació Masculina per al seu protagonista Jorge Motos i el Premi del Públic. El llargmetratge conta la història de Lucas, un xicot que pateix assetjament escolar i acaba de perdre el pare. Un dia l'aborda Álvaro, un adult que li ofereix diners a canvi d'innocents fotos seues.Montoya acumula 170 reconeixements i diversos centenars de seleccions en festivals nacionals i internacionals. El curtmetratge homònim que inspira la seua nova pel·lícula va estar nominat en els Premis Goya 2014.

'High School', 'Els déus de l'anime' i 'El jove Godard'

'Elephant', de Gus Van Sant, inaugura demà el cicle 'High School', en el qual es reuneixen pel·lícules contextualitzades en instituts de Secundària. La selecció de pel·lícules s'exhibirà en l'Espai Turia, una localització a l'aire lliure situada al carrer Comte de Montornés, 15, que suposa la primera col·laboració derivada de l'acord de patrocini al qual el festival ha arribat amb la marca Turia.El segon lliurament, dedicat pel festival a 'Els déus de l'anime', arranca amb dues pel·lícules, 'La princesa Mononoke', una de les obres més espectaculars i combatives del mestre Hayao Miyazaki, i 'La chica que saltaba a través del tiempo', pel·lícula basada en la novel·la homònima de Yasutaka Tsutsui.Per la seua part, el cicle 'El jove Godard', en el qual es ret homenatge al director europeu i es repassen les pel·lícules realitzades per ell abans de complir els 40 anys, acull la mítica 'Al final de l'escapada'. Amb aquest clàssic, el cofundador de la 'nouvelle vague' va trencar els codis narratius amb un film ancorat en els seus icònics actors protagonistes: Jean-Paul Belmondo, tocat amb un barret borsalí, i Jean Seberg com a venedora del 'New York Herald Tribune' pels carrers de París.Cinema Jove se celebra a València del 18 al 26 de juny i és un festival reconegut per la Federació Internacional de Productors de Films (FIAPF).

Arxivat a:

Destacats