Christiansen i Apellániz celebren en l'Almudín els aniversaris de Mozart i Bartók, Saint-Saëns, Stravinsky i Piazzola

En la nova cita de violí i piano en el cicle "Cambra al Palau"

Guardar

Jacobo Christensen Palau Música. Foto Live Music Valencia
Jacobo Christensen Palau Música. Foto Live Music Valencia

El violinista Jacobo Christiansen i el pianista Carlos Apellániz, pujaran demà dissabte a l’escenari de l’Almodí per a interpretar, dins del cicle “Cambra al Palau”, el programa “Aniversari” amb diverses sonates, danses, divertiments, capritxos i tangos, que celebren aniversaris de Wolfgang Amadeus Mozart, Béla Bartók, Camille Saint-Saëns, Ígor Stravinski i Astor Piazzola.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat la varietat de les propostes d’este cicle de cambra “que combina la qualitat artística tant del professorat de l’Orquestra de València, com d’altres músics de la nostra terra, amb programes originals i molts d’ells temàtics, especialment dissenyats per al públic del cicle”.

D’esta manera, Christiansen i Apellániz interpretaran la Sonata per a violí núm. 21 en mi menor de Wofgang Amadeus Mozart, de qui es complix 230é aniversari de la seua mort; les “Danses populars romaneses” de Béla Bartók en el 140é aniversari del seu naixement; el “Caprice d’après l’étude en forme de vals”, op. 52 nº 6 de Camille Saint-Saëns en el centenari de la seua mort; el Divertimento per a violí i piano d’Ígor Stravinski, en el 50 aniversari de la seua mort i “Le Grand Tango” d’Astor Piazzola, en el centenari del seu naixement.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que “Cambra al Palau”, s’ha consolidat com “la plataforma d’expressió cambrística dels músics valencians que hi participen, i l’Almodí com a un lloc ideal per a interpretar els seus programes d’indubtable qualitat”.

Jacobo Christensen va començar a tocar el violí als 3 anys i actualment és alumne Z. Bron en l'Escola Superior Reina Sofía de Madrid. En 2013, debuta amb el Concert en re menor de Tartini i obté el Primer Premi en els concursos internacionals de Jeunes Musiciens Crescendo de Ginebra, Pozuelo d'Alarcón (Madrid), Festival AIMS de Solsona (Lleida) i III Concurs per a Jóvens Intèrprets de Canet (València). Destaca la seua actuació del Concert de Mendelssohn, amb 14 anys, amb l'Orquestra de València. Oferix concerts a Itàlia, Dinamarca, Suïssa, Xina, EUA i distintes ciutats espanyoles.

Carlos Apellániz comença els seus estudis al Conservatori Nacional de París, obtenint Primer Premi de Piano i Música de Cambra i perfecciona els seus estudis en l'ESM Reina Sofía. Ha estat llorejat en concursos internacionals de piano com el de Santander, Flame, Claude Khan, Infanta Cristina, Ciutat de Melilla, etc. És membre fundador del Trio Cosma, Trio Brower, Esdart Ensemble i Trio Lied, entre altres. Compagina la seua labor com a professor del Conservatori Professional de València, amb les seues actuacions com a solista i en formacions de cambra.

Arxivat a:

Destacats