Carmen Amoraga destaca la contribució del còmic en la iniciació a la lectura del públic infantil i juvenil

Guardar

comic
comic

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat la contribució del còmic en la iniciació a la lectura del públic infantil i juvenil en la inauguració de les V Jornades del Còmic, que se celebren a València fins al diumenge.

"Gràcies al còmic, els xiquets i jóvens s'inicien en l'atractiu món de la lectura que, amb històries gràfiques i visuals, van ampliant els seus coneixements i els seus valors educatius", ha ressaltat Carmen Amoraga.

Ha destacat que el còmic és un gènere per a tots els públics, ja que "els adults retrobem igualment la nostra capacitat de tornar a reviure la nostra infància a través d'aquells entranyables còmics, que permetien un accés directe i assequible cap a mons de fantasia i il·lusió".

I també ha destacat el format que aquest gènere destina a la historieta, a la tira d'opinió o inclús fanzín reivindicatiu amb temàtiques específiques o que denuncien situacions de la societat actual.

Carmen Amoraga ha recordat "el planter de dibuixants que existeix a la Comunitat Valenciana i l'univers de sensacions que creen mitjançant la tinta xinesa, els llapis, les trames i el paper".

Ha destacat la fortalesa del sector del còmic i la seua dedicació per seguir perfeccionant-se, ampliant discursos, mètodes i formats i apel·lant a continuar captant l'interés de nous i més amplis segments de públic.

Perquè el sector puga créixer més i es puga expandir fora de la Comunitat Valenciana és per això que la directora general de Cultura i Patrimoni ha iniciat un ronda de reunions amb entitats i institucions d'àmbit nacional. Entre aquestes estan l'Institut Cervantes, Acció Cultural Espanyola i la Subdirecció General de Cooperació Cultural amb les Comunitats Autònomes del Ministeri de Cultura.

"Volem fomentar la promoció dels nostres creadors, que es tinga en compte els valencians i la producció feta en valencià. Que hi haja presència en la xarxa d'infraestructures amb les quals compta l'Institut Cervantes o en les estratègies de promoció d'Acció Cultural Espanyola o el mateix Ministeri de Cultura", ha indicat.

Ha afegit que l'objectiu és trencar les barreres geogràfiques i exportar la cultura valenciana, i ha garantit l'acompanyament institucional del Consell en les iniciatives i en els projectes que presenten els creadors valencians.

Destacats