Carmen Amoraga defineix les biblioteques i arxius com a centres culturals que milloren la formació i la convivència

Guardar

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha definit les biblioteques públiques municipals com a "llocs de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura i, des de la meua experiència personal i professional, m'atrevisc a afirmar que estem davant de centres culturals de primer ordre que suposen un instrument essencial de millora de la formació i la convivència humana, des de la consideració de les biblioteques com a forces vives de l'educació, cultura i informació".

Carmen Amoraga davant de 150 alcaldes i regidors de la província d'Alacant, que s'han reunit en la I Jornada Informativa sobre biblioteques i arxius municipals al municipi d'Elx, ha manifestat que "les biblioteques i arxius són llocs per al coneixement i el gaudi dels documents. Són llocs on es guarda la memòria, l'espai on es conserva el saber, però també és un dels espais cardinals de la ciutadania i la societat civil".

En la sessió de treball s'han abordat les línies estratègiques d'actuació en la Xarxa de Biblioteques i la integració dels xicotets municipis; el catàleg col·lectiu de la Xarxa de Lectura Electrònica Valenciana i les accions territorials del Pla de Foment del Llibre i la Lectura. També s'ha analitzat la situació del Sistema Arxivístic en Xarxa amb l'aplicació XAVEX i la consulta dels documents en el catàleg OPAC.

En la reunió s'ha insistit en el treball conjunt que han de fer les administracions per a superar els reptes que la societat de la informació planteja en l'actual context social i cultural.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha assenyalat que les institucions culturals actualment es troben "en l'encreuament entre els antics sistemes de treball i els nous reptes que es plantegen en època de l'e-administració. El sistema arxivístic que s'estableix des de la Conselleria permet complir amb un dels principals objectius de la Llei de Transparència, que és el dret al lliure accés de la informació pública".

En la inauguració de les jornades ha mostrat "el reconeixement als bibliotecaris i arxivers, que creuen en el que fan i per què ho fan,i són la vertadera garantia de l'accés igualitari i democràtic a la lectura, la investigació i la cultura".

Destacats